Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Casa > Stiri Casa
A   A   A

Dezumidificatorul, un aparat ce ar trebui să existe în orice locuință

Dezumidificatorul, un aparat ce ar trebui să existe în orice locuință
FOTO: alecoair.ro
Nivelul crescut de umiditate dintr-o locuință nu este un factor extrem de bine cunoscut astfel că adesea îl ignorăm și începem să ne punem întrebări abia când lucrurile au scăpat de sub control – fie baia este plină de igrasie, fie în spatele mobilei este plin de mucegai. Nu mai vorbim de disconfortul pe care îl suportăm fără a ne da seama ce îl provoacă.
Dacă ai căutat pe internet cum să scapi de umiditatea excesivă, găsești o mulțime de idei, de la diferite tipuri de plante, la aparate cu sare sau dublarea geamurilor pentru a menține căldura în interior mai bine. Adevărul este că umiditatea crescută din încăpere se datorează în mare parte aportului pe care îl aducem, prin prezența noastră, prin activitățile zilnice, de la spălat, curățat, gătit, iar în sezonul rece mai și uscăm rufe pe calorifer. Deși nu pare, asta înseamnă o cantitate mare de apă care nu poate fi eliminată decât cu un umidificator electric, cu compresor.

Un astfel de aparat îl poți găsi în magazinul online AlecoAir.ro, principalul furnizor de pe piața din România a unor astfel de produse. De altfel, gama este foarte mare astfel că poți alege dezumidificatoare entry level, cu funcțiile de bază, aparate SMART sau cu filtre, mai mici pentru camere de 10-15mp sau pentru săli de peste 150-200 mp ori chiar aparate profesionale pentru birouri sau hale.
Principalul criteriu de alegere al unui astfel de aparat este suprafața recomandată de producator, iar pentru a oferi un exemplu, pentru 45-50mp se poate alege dezumidificatorul și purificatorul de aer D23 Classy care poate fi folosit și ca purificator.

Iată pe scurt ce oferă un astfel de aparat:

  • Aer mai proaspăt și mai curat – datorită filtrelor HEPA + Carbon, aerul este filtrat și purificat, eliminându-se astfel peste 95% dintre particulele de praf care pot provoca boli respiratorii sau alergii. Atenție – nu toate dezumificatoarele sunt dotate cu un astfel de filtru.
  • Combate efectele uscării rufelor în casă – când suntem nevoiți să uscăm hainele în casă, utilizarea unui dezumidificator ajută la eliminarea umidității crescute care este sursa atâtor probleme în locuință – igrasie, mucegai, disconfort termic, mirosuri neplăcute.
  • Control optim al umidității în orice sezon – chiar și vara, un astfel de aparat este util. Dacă este o vară foarte caldă dar și foarte ploioasă, disconfortul termic este maxim. Cu un dezumidificator te vei simți mai bine și vei reduce utilizarea aparatului condiționat care are un consum mult mai mare decât un dezumidificator.

Daca ai luat în calcul achiziționarea unui dezumidificator pentru locuința sau spațiul în care îți petreci o mare parte din timp, alege un aparat corect dimensionat pentru o eficiență maximă.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 17:01
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 498 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor