Cum a ajuns să se apropie prețul renovării de cel al unui apartament: "Cu tot cu mobilă, 40.000 de euro"

Duminica, 11 Iunie 2023, ora 21:45
580 citiri
Cum a ajuns să se apropie prețul renovării de cel al unui apartament: "Cu tot cu mobilă, 40.000 de euro"
Meseriaș care face lucrări într-un apartament FOTO Pexels.com

Mulți români au amânat în ultimul an lucrările de amenajare a locuințelor după ce au crescut atât prețurile materialelor de construcții, cât și cele cerute de meseriași pentru manoperă.

Cei care speră la unele ieftiniri se interesează din când în când care este evoluția prețurilor.

Este cazul unui român care vrea să afle cât durează și cât mai costă o renovare completă.

"Se dă apartament de 3 camere, 2 băi, în zona Tineretului, mobilat prin anii 2000 (frumos pentru vremea respectivă). Vrem să schimbăm tot, sunt anumite lucruri care nu mai funcționează (hotă, cuptor). Am înțeles că s-a scumpit foarte mult mâna de lucru și că găsești foarte greu oameni pricepuți. Pe voi cât v-a dus renovarea full option, să zic așa, și cam cât a durat?", a întrebat acesta pe Reddit.

"Cu tot cu mobilă a durat aproximativ 9 luni"

Multe dintre răspunsurile pe care le-a primit de la utilizatorii platformei sunt dezarmante.

"Vreo 30 de mii euro, în general nemobilat, dacă vrei ceva ca lumea și refăcut de la 0, mai ales cu 2 băi. De durat o să dureze vreo jumătate de an cel puțin."

"Am terminat acum 3 luni. Fără mobilă și electrocasnice, în jur de 30k. Cu tot cu mobilă a durat aprox 9 luni."

Unii au raportat detaliat cheltuielile.

"Apartament 3 camere renovat anul trecut în București:

schimbat toate geamurile -8000 leiinstalație electrică nouă cu traseele dorite de noi în jur de 10000 lei cu tot cu materialeschimbat toată instalația sanitară din coloana plus modificat traseu la baie 5000 lei doar manoperă (nu-mi amintesc exact costul materialelor)Curățare pereți până la cărămidă, turnare șapă și renovare de la 0, manoperă 20.000 lei (băieții au cărat și materiale și au ajutat cu debarasarea )-materialele pe care le-au folosit cred că au depășit 30.000 leieliberare moloz din apartament - în jur de 3000 leiușa intrare + toate ușile interioare schimbate - 9000 leimobilă bucătărie + dressing de app 4m lungime+ mobilier hol - 29.000 lei

Lacrimile pe care le am eu în ochi, acum că văd iar sumele astea, neprețuite!"

"Cu siguranță am avut noroc"

"Am renovat total un apartament de 2 camere, 60 m2, la Eroii Revoluției, în spatele fostului City Mall. Renovat însemnând: scos toată gresia/faianță de peste tot, baie renovat total ai reconfigurat. Refăcut instalații electrice și sanitare total, schimbat 1 geam termopan, schimbat uși, pus p ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns să se apropie prețul renovării de cel al unui apartament: "Cu tot cu mobilă, 40.000 de euro"" pe Ziare.com

#renovare apartament, #preturi, #manopera, #mobila, #scumpiri, #durata, #lucrari , #Stiri Casa