Sfaturi de care sa tii cont in alegerea unui ansamblu rezidential in Bucuresti

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 18:26
577 citiri
Sfaturi de care sa tii cont in alegerea unui ansamblu rezidential in Bucuresti
ansamblu rezidential FOTO: lizieradelac.ro

Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza iti propunem sa trecem in revista cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iei mai usor cea mai buna decizie pentru tine si familia ta.

Iata care sunt criteriile de care e bine sa tii cont:

Daca iei in considerare un ansamblu rezidential construit in zona urbana, atunci lucrurile sunt simple. Insa, cum munca remote nu va disparea nici dupa incheierea pandemiei, ai posibilitatea sa iei in considerare si o locuinta intr-un ansamblu rezidential situat in apropierea orasului. In acest caz va trebui sa incluzi in lista ta de criterii proximitatea fata de zona urbana.

In general, majoritatea proiectelor rezidentiale dispun de mijloace de transport disponibile pentru cei care nu detin vehicule personale, dar la modul ideal este bine sa te asiguri totusi ca nu te indepartezi prea mult de oras.

La un moment dat s-ar putea sa iti doresti sa lucrezi din nou de la birou, asa ca nu ar fi tocmai indicat sa fii nevoit sa faci zilnic naveta timp de o ora sau chiar mai mult. In general ar trebui sa te orientezi catre o distanta de cel mult 30 de minute fata de punctele tale de interes.

Zona si vecinatatea zonei alese

Poate la un moment dat in viitor vei dori sa vinzi casa pe care o cumperi acum si trebuie sa iei in calcul si aceasta eventualitate. Pretul unei locuinte scade sau urca foarte mult in functie de zona si de vecinatatile acesteia, asa ca e bine sa alegi cu intelepciune zona.

De exemplu, s-ar putea ca locuinta ta sa fie intr-o zona care nu dispune de spatii verzi, de scoli sau gradinite, iar toate aceste lucruri vor scadea valoarea acesteia pentru viitorii cumparatori.

Asigura-te ca alegi un ansamblu rezidential care are scoli, gradinite, zone verzi si ca zona este una acceptabila. Cu alte cuvinte, degeaba alegi o locuinta de lux intr-un complex de lux, daca la 2 kilometri de ansamblul rezidential in care locuiesti se afla o groapa de gunoi, de exemplu.

La fel, degeaba alegi o locuinta de lux, cata vreme aceasta este la mai bine de o ora distanta de cea mai apropiata unitate de primire urgente. S-ar putea ca la un moment dat distanta fata de acea unitate de primire urgente sa faca diferenta dintre viata si moarte, asa ca e foarte important sa iei in considerare toate aceste posibile situatii.

Istoricul dezvoltatorului imobiliar

Istoricul dezvoltatorului imobiliar este un alt criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare. Este de preferat sa iti indrepti atentia catre un dezvoltator cu o reputatie buna in piata, care a mai girat si alte proiecte rezidentiale.

In cazul unui dezvoltator care mai are si alte proiecte imobiliare poti merge sa vezi ansamblurile respective pentru a-ti face o idee legata de seriozitatea dezvoltatorului, de stadiul in care se afla lucrarile in celelalte ansambluri rezidentiale, de calitatea constructiilor si a finisajelor.

Calitatea constructiei si a finisajelor

De calitatea constructiei si de materialele folosite depinde rezistenta locuintei tale la cutremure, durabilitatea etc. Tocmai de aceea trebuie sa verifici cu mare atentie calitatea structurii de beton (cu ajutorul unui inginer structurist) si calitatea materialelor care au fost folosite.

Trebuie sa mai verifici, de asemenea, ca peretii dintre locuinte (in cazul in care e vorba de duplex, triplex si nu de o locuinta separata) sa fie realizati din materiale cu densitate mare - precum caramida - si eventual sa fie placati cu rigips izolator sau cu vata minerala.

Comunitatea formata

Calitatea vecinilor este la fel de importanta precum calitatea locuintei in sine.

Vecinatatea cu niste oameni care au un stil de viata opus stilului de viata al familiei tale nu e de bun augur pentru ca s-ar putea sa dea nastere unor conflicte, pe termen lung.

In plus, nimeni nu isi doreste, de exemplu, sa fie vecin cu oameni care asculta muzica la volum maxim in curte sau care se cearta frecvent.

Comunitatea e foarte importanta mai ales daca ai copii: micutii tai se vor imprieteni cu copiii din vecini, asa ca e foarte important sa te asiguri ca au parte de o companie buna.

Facilitatile oferite

Asa cum aminteam undeva mai sus, e important sa te asiguri ca ansamblul are in vecinatate scoli, gradinite, farmacii, magazine si orice ai mai putea avea nevoie. De asemenea, este bine sa verifici si ce fel de paza va avea ansamblul rezidential.

Este indicat, de asemenea, sa verifici cine va utila toate aceste spatii, cine le va administra si care sunt costurile pe care le presupun. De exemplu, o scoala sau o gradinita reprezinta un avantaj, insa va fi inutila daca este administrata de cineva care angajeaza profesori de calitate indoielnica.

In concluzie, acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le verifici atunci cand alegi un ansamblu rezidential Bucuresti. Daca tii cont de toate aceste criterii si aloci timp pentru a analiza cu atentie toate optiunile disponibile, sansele sa faci o alegere buna cresc considerabil.

Munca remote va ramane in vigoare si dupa pandemie pentru cei care isi doresc sa munceasca de acasa, asa ca asigura-te ca locuinta ta va beneficia si de un spatiu care sa poata fi transformat in birou, in caz de nevoie.

Acestea fiind zise, iti dorim succes si fie ca locuinta pe care o vei achizitiona sa se transforme in cel mai scurt timp cu putinta in acel loc pe care sa-l poti numi cu drag "acasa".

#casa, #cumparare casa, #ansamblu rezidential , #Stiri Casa