Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Casa > Stiri Casa
A   A   A

Care este soluția cea mai bună de finanțare a terenului pentru casă. Tot ce trebuie să ştii ca să ieşi din birocraţia complicată

Care este soluția cea mai bună de finanțare a terenului pentru casă. Tot ce trebuie să ştii ca să ieşi din birocraţia complicată
Evaluatorul analizează potențialul și estimează valoarea terenului, dincolo de prețul propus de proprietar FOTO Pixabay.com
Pandemia de coronavirus i-a făcut până şi pe cei mai înfocaţi locuitori ai marilor orase să își dorească un spațiu al casei mult mai generos, liniştit, cu gradină şi gazon, unde să poată ieşi să se recreeze, departe de forfota urbană.
Dacă ai în vedere să cumperi un teren pe care să construiești o casă de la zero, cel mai probabil vei avea nevoie de împrumut pentru teren iar specialiștii de la storia.ro si KIWI Finance au identificat câteva particularități pentru acest tip de finanțare.

În primul rând, pentru că nu există, încă, o locuință care să acționeze ca garanție pentru bancă, de mare ajutor ar fi suportul unui broker de credite, mai ales din cauza faptului că identificarea soluției optime de finanțare este un proces dificil și are un grad de stres accentuat.

"Informațiile disponibile incomplete și limbajul bancar birocratic generează teama unei alegeri dezavantajoase și ireversibile. Tot demersul începe prin compararea ofertelor bancare și analizarea implicațiilor de natură să influențeze rata dobânzii pe o perioadă medie și lungă, de zeci de ani.

Astfel, pe fondul unui context financiar incert, chiar și o discuție cu un broker de credite poate face lumină în lista de obiective și setează pașii strategici prin care le poți atinge", potrivit storia.ro.

Actele necesare pentru cumpărarea terenului

Primul pas pe care trebuie să-l faci când ai în vedere achiziția unui teren este strângerea și legalizarea documentelor.

Un vânzător fără intenții ascunse nu se va eschiva să pună la dispoziția ta documentația, alături de orice alte acte care atestă dobândirea parcelei de pământ.

actul de proprietate, care atestă originea terenului și modul în care acesta a fost dobândit de actualul proprietar;certificatul de atestare fiscală, emis de filiala locală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, actul dovedește că vânzătorul nu are datorii ce pot fi puse în legătură cu terenul;documentația cadastrală, care este eliberată de Oficiul de Cadastru și Publicitate imobiliară. Documentul cuprinde cote și măsurători specifice, ce atestă caracteristicile terenului care face obiectul tranzacției. Delimitarea fiecărei parcele, precum și categoria de folosință aferentă se regăsesc în planul de amplasament și delimitare;extrasul de carte funciară, eliberat tot de la Oficiul de Cadastru și Publicitate imobiliară se obține ș ...citeste mai departe despre "Care este soluția cea mai bună de finanțare a terenului pentru casă. Tot ce trebuie să ştii ca să ieşi din birocraţia complicată" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 22:10

 Articol citit de 283 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor