Stilul Pop-Art: Designul interior care iti aduce buna-dispozitie

Sambata, 25 August 2012, ora 00:00
5130 citiri
Stilul Pop-Art: Designul interior care iti aduce buna-dispozitie

Stilul Pop-Art in design interior, specific anilor '50, este reinventat in fiecare an. In 2012 iti recomandam tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe, dar si mobilierul colorat in nuante vii, in combinatii inedite.

Daca alegi sa iti amenajezi casa asa, trebuie sa stii ca stilul Pop-Art presupune o gama cromatica vibranta, cu mult galben, verde, roz si orange, conferind multa luminozitate interiorului si un aer extrem de primitor. Printurile sunt diverse, "psihedelice", iar nuantele puternice se regasesc atat la mobilier, accesorii, cat si pe pereti.

"Crearea unui decor Pop-Art presupune suprapuneri de materiale si forme colorate, de aceea recomand acest tip de amenajare persoanelor nonconformiste, active, cu un ritm de viata alert si deschise la inovatie, a declarat Loredana Preda, General Manager Galeriile Noblesse pentru Business24.

Posterele si tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe nu trebuie sa lipseasca dintr-un decor pop-art, iar piesele de mobilier cu forme atipice vor da impresia unui puzzle, spune acesta.

"In orice amanejare Pop-Art, designerii Studio Insign pun mare pret pe iluminat, pe utilizarea lampilor, lampadarelor, lustrelor de diferite marimi, transparente sau asemenea unor disco-ball-uri, deoarece transmit buna-dispozitie prin reflexiile de lumini si culoare", completeaza Loredana Preda.

Stilul Pop-Art vine de la "popular art" si te provoaca la o exprimare tot mai indrazneata a ideilor de design. Curentul si s-a dezvoltat odata cu aparitia diferitelor modalitati de comunicare media si a fost popularizat de fotograful Andy Warhol.

Stilul Pop-Art, de la studio Insign (Galerie Foto)

#stilul Pop Art, #design interior Pop Art, #decoratiuni Pop Art , #Designer interior