Tendinte in design interior, in 2013: Se poarta mobilierul inspirat din natura

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
9350 citiri
Tendinte in design interior, in 2013: Se poarta mobilierul inspirat din natura

Ultimele tendinte in materie de design interior s-au conturat la Salonul de Mobila de la Milano: se poarta culoarea glaben, imprimeurile florale dar si mobilierul inspirat din natura, sustin reprezentantii caselor de design din Romania, prezenti la eveniment.

O prezenta considerabila au avut-o si reprezentantii caselor de moda precum Armani, Versace, Louis Vuitton si Hermes, care au contribuit la conturarea tendintelor pentru mobila si design interior, in 2013.

Culoarea galben, reinterpretata de fiecare designer in parte, a fost laitmotivul salonului de la Milano: majoritatea pieselor au tesaturi sau accesorii in aceasta culoare.

In plus, se poarta chiar piese de mobilier si tapet galben, sustine Loredana Preda, directorul general al Galeriilor Noblesse, participant la acest eveniment.

O alta tendinta este cea a imprimeurilor florale pe tesaturile canapelelor si fotoliilor, pe fundal alb, culori neutre, dar si pe cele stralucitoare.

De la aceasta editie a Salonului de Mobila de la Milano aflam ca nu se mai poarta mobilierul cu suprafete lucioase si ca sunt in tendinta mesele cu picioare din radacini de copac, chiuvete ce imita cuiburi sau buturugi, rafturi cu finisaj rudimentar.

De asemenea, trunchiurile de copac sunt folosite ca mese auxiliare sau canapele. Textilele, insa, trebuie sa fie fine, pentru confort.

"Pe podele se observa folosirea cu precadere a bambusului si a plutei, in timp ce in bucatarie pietrele raman optiunea perfecta pentru blaturi", completeaza reprezentantii Galeriilor Noblesse.

#tendinte design interior, #design interior 2013, #Salon Mobila Milano 2013 , #Designer interior