TOP 5 motive pentru care merită să investești în panouri acustice

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 19:45
928 citiri
TOP 5 motive pentru care merită să investești în panouri acustice
FOTO: dacca.ro

Zgomotul în exces poate fi o problemă în foarte multe spații publice. Birourile sunt exemplul cel mai evident, dar gălăgia este extrem de neplăcută și în restaurante, săli de spectacol, săli de clasă, biblioteci și în multe alte spații publice. Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a combate poluarea fonică este utilizarea panourilor de absorbție a sunetului, cunoscute sub denumirea de panouri acustice.

Pentru a elimina complet zgomotul de fond, în mod ideal, trebuie să plachezi pereții despărțitori de la podea până la tavan cu materiale fonoabsorbante. Cu toate acestea, panourile acustice verticale pot contribui mult la reducerea transferului de sunet.

Ce este un panou acustic

Un panou acustic este un panou de absorbție a sunetului folosit pentru a atenua zgomotul de fundal și pentru a reduce reverberația și ecoul într-un spațiu. Panourile acustice se pot folosi atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Panourile acustice au un interior realizat dintr-un material precum spuma sau vata minerală, astfel încât să absoarbă undele sonore și să acționeze ca mijloc de control al reverberației în zonele închise. Spuma este cel mai bun material pentru panourile acustice, deoarece poate absorbi frecvențele de undă pentru a crea o reverberație în spațiul său gol. Când undele sonore lovesc unul dintre aceste panouri acustice, ele se disipă rapid, eliminând practic zgomotul.

Suprafața exterioară a panourilor de absorbție este realizată din diferite materiale și poate avea un design extrem de atrăgător, tocmai pentru a se potrivi cu designul interior al încăperilor, indiferent de stilul de amenajare.

Panourile acustice sunt fonoabsorbante, definesc acustica încăperilor și asigură izolarea fonică. Indiferent că deții o cafenea, o grădiniță privată, un studio muzical, un hotel sau un restaurant, sau pur și simplu vrei să faci această schimbare pentru biroul de acasă, panourile acustice decorative se potrivesc pentru fiecare ambient. Ele vin cu trei mari calități legate de performanța acustică: absorbție, difuzie și atenuare a zgomotului.

Avantajele folosirii panourilor acustice

Instalarea panourilor acustice decorative poate oferi o serie de avantaje atât pentru angajații unui birou, cât și pentru clienții unui hotel de exemplu, care în cele din urmă se vor transforma în beneficii aduse afacerii.

Tocmai de aceea, iată care sunt motivele pentru care dacă ai un business și vrei să crești calitatea serviciilor, este recomandat să folosești panouri acustice decorative:

1. Eliminarea sunetului rezidual

Scopul principal al panourilor acustice este de a elimina sunetul rezidual dintr-o cameră. Panourile acustice sunt folosite atunci când ecoul și rezonanța unei camere depășesc limitele de confort.

La instalare, panourile acustice pot difuza sau absorbi sunetul din punctul inițial de reflexie. Datorită evoluției în materiale fonoabsorbante, panourile acustice sunt extrem de eficiente și se integrează perfect în designul unei camere fără a da senzația de aglomerare.

2. Absorbția sunetelor

Panourile acustice sunt special concepute pentru a absorbi undele sau dimpotrivă pentru a le respinge, în funcție de rezultatele pe care dorești să le obții. Absorbirea și difuzarea sunt elementele cheie care ajută la modificarea condițiilor acustice ale unei încăperi, ale unui spațiu parțial închis și ale unui spațiu exterior. Utilizarea corectă a panourilor acustice este esențială pentru a oferi o acustică de calitate.

Panourile acustice sunt o alternativă ideală pentru spații precum birourile și restaurantele, zone care se confruntă adesea cu trafic intens în fiecare zi. Panourile acustice vor absorbi simultan sunetul pentru a crea un mediu liniștit, relaxant.

3. Inteligibilitatea sunetului

Pentru un spațiu open space în care mai multe persoane conversează simultan, mediul va deveni automat unul zgomotos, care distrage atenția. Panourile acustice sunt eficiente atunci când sunt utilizate într-o varietate de spații, cum ar fi baruri, restaurante, birouri, săli de concert și multe altele. Fiecare locație are propriile cerințe unice, de aceea este important să știi exact ce nevoi are fiecare spațiu pentru a îmbunătăți inteligibilitatea sunetului.

4. Acustica tavanului

Acustica deficitară dintr-o cameră este adesea provocată de suprafețele mari, cum este tavanul. Căile de cablare și conductele de aer sunt principalul motiv pentru care adesea tavanul nu este luat în considerare. Cu panouri acustice pentru tavane, montate pe plafon, amenajarea unei camere devine o sarcină ușoară, care ajută, de asemenea, la economisirea spațiului, cât și la crearea unui design atrăgător.

5. Estetica pereților

Cu toate că panourile acustice sunt soluții tehnice orientate către funcționalitate, există o mare diversitate de forme, metode de montaj, culori, dimensiuni și finisaje. Fie că sunt montate pe perete, suspendate sau lipite de tavan, scopul principal al panourilor acustice este reducerea zgomotului, însă producătorii au inclus și elemente de design menite să înfrumusețeze spațiile de birouri, restaurante și ale locații, indiferent de specific.

De asemenea, pentru cei pasionați de sustenabilitatea mediului, există panouri acustice confecționate din materiale reciclate, care funcționează și arată perfect pe pereți, tavane sau podea.

Toate panourile acustice absorb sunete slabe în frecvențele superioare (500 Hz și mai sus). Acestea sunt special create pentru eliminarea sunetelor reflectate de voci, conversații telefonice și zgomote produse de echipamentele de lucru din birouri, săli de meeting, recepții, săli de așteptare, restaurante sau săli de conferință.

Soluțiile acustice decorative de la Dacca nu numai că îmbunătățesc acustica camerei prin reducerea timpului de reverberație, dar, datorită modelelor, culorilor și materialelor deosebite folosite, creează o ambianță plăcută și o estetică specială, în conformitate cu stilul de design interior.

#panouri acustive, #investitie, #investitie panouri acustice , #Materiale constructii