4 idei de afaceri profitabile cu impact pozitiv asupra mediului

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 17:12
716 citiri
4 idei de afaceri profitabile cu impact pozitiv asupra mediului
FOTO: Shuttersock.com

Lista afacerilor profitabile este una lungă, însă impactul pozitiv asupra mediului înconjurător nu ar trebui să fie neglijat. Dacă te-ai hotărât să începi propriul business și vrei, în același timp, să fii prietenos cu natura, ți-am pregătit o serie de idei pe care le poți pune în practică.

Ca regulă generală, afacerile „eco-friendly” sunt cele care aduc profituri întreprinzătorului, dar susțin și un mod ecologic de desfășurare a activității. Pe lângă reciclarea hârtiei sau a gunoaielor menajere, oportunitățile economice pentru a dezvolta o afacere care să îți genereze încasări considerabile sunt din ce în ce mai populare.

Producerea de energie regenerabilă

În momentul de față, există mai mult eprograme reglementate din punct de vedere legal care oferă subvenții sau sprijin pentru deschiderea afacerilor bazate pe energie regenerabilă. Poți alege să investești în baterii, accesorii și panouri solare pe care să le montezi sau reciclezi atât în cadrul propriei fabrici, cât și prin încheierea de colaborări și parteneriate.

De asemenea, aceasta este o idee de business care se poate dezvolta rapid și în alte arii de activitate. Poți deschide ateliere de service și mentenanță care să se ocupe de întreținerea panourilor solare instalate, ori poți importa și vinde accesorii pentru acestea.

Recondiționarea obiectelor vechi de mobilier

O idee de afacere care presupune o investiție inițială minimă este cea bazată pe recondiționarea obiectelor de mobilier. O mulțime de astfel de produse sunt aruncate anual, conform datelor obținute de Institutul Național de Statistică. Acestea pot fi preluate de la persoanele fizice sau companiile care doresc să le înlocuiască și pot primi noi întrebuințări sau aspecte.

Vei avea nevoie de un atelier și de câteva persoane specializate, însă dacă ești pasionat, te poți ocupa chiar tu de șlefuirea, vopsirea sau retapițarea mobilierului. Astfel, mediul înconjurător va fi susținut prin diminuarea cantităților de lemn defrișate și prelucrate.

Sweet Bar

În ceea ce privește zona de retail, businessurile care comercializează sucuri naturale sau înghețate pot deveni un real succes. Fă o analiză de piață și găsește un loc tranzitat frecvent de un număr considerabil de persoane. Amplasează un stand care îți permite să faci fresh-uri din fructe și legume de sezon sau înghețată artizanală și vei avea mereu un flux constant de clienți.

În funcție de zonă și de perioada anului, poți comercializa și prăjituri, fursecuri sau turtă dulce home made, fie realizate de tine, fie în colaborare cu producători locali.

Comercializarea de produse biodegradabile

Acest tip de afacere se poate adresa în special sectorului HORECA. Poți vinde tacâmuri realizate din materiale biodegradabile, recipiente reutilizabile pentru toalete (savoniere, tuburi pentru șampon sau gel de duș etc.), dar și produse destinate curățeniei zilnice.

Asigură-te că obții toate avizele necesare și că tipul de business pe care îl vei desfășura îți permite să livrezi constant produsele, în cantități angro. Ai, de asemenea, posibilitatea să colectezi ceea ce s-a folosit și să reciclezi în vederea obținerii de noi produse pe care să le comercializezi.

Deschiderea unei afaceri profitabile care să aibă un impact pozitiv asupra mediului înconjurător este o mișcare care ia din ce în ce mai multă amploare în țara noastră. Fii printre primii care profită de aceste oportunități și te vei bucura de venituri constante, în timp ce protejezi mediul înconjurător.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#afaceri profitabil, #mediu , #Stiri Companii