6 echipamente importante într-un restaurant de tip fast-food

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 17:28
461 citiri
6 echipamente importante într-un restaurant de tip fast-food
FOTO: pexels.com

Restaurantele de tip fast-food se bucură, dintotdeauna, de mare succes, reprezentând o soluție accesibilă și rapidă pentru o masă gustoasă. În cazul în care dorești să înființezi un asemenea restaurant, iată care sunt echipamentele pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a te bucura de clienți mulțumiți și care revin frecvent.

1. Aparatura pentru shaormerie

Aparatura pentru shaormerie este nelipsită dintr-un restaurant fast-food, popularitatea pe care o înregistrează preparatele orientale - shaorma și kebab - fiind constantă. Poți opta pentru variante alimentate pe gaz sau electric, în funcție de preferințe, racorduri, eficiență și alte criterii personale de selecție.

Alte lucruri pe care e important să le ai în vedere înainte de a alege un anumit produs sunt:

  • Capacitatea de gătit;
  • Design-ul și dimensiunile;
  • Tipul de întreținere și de curățare.

2. Friteuza

La fast-food, clienții se așteaptă la mâncare prăjită gustoasă, aromată și crocantă, iar pentru a obține acest rezultat ai nevoie de o friteuză de calitate superioară. Peștele, cartofii prăjiți, inelele de ceapă și batoanele de mozarella sunt printre cele mai cerute alimente într-o asemenea unitate, dar nu ar trebui să excluzi nici rețete de tipul înghețatei sau bananelor prăjite.

3. Toaster-ul

Toaster-ul este un echipament indispensabil în orice unitate de tip fast-food. El poate fi folosit pentru burgeri, ouă, cârnați, fripturi, mici, pește, legume și chiar clătite. Dimensiunile unui toaster profesional variază între limite destul de largi, prin urmare e bine să estimezi cât mai corect atât cererea, cât și dimensiunile spațiului pe care i-l poți rezerva.

4. Echipamente pentru refrigerare

Ingredientele trebuie păstrate la temperaturi scăzute, din motive evidente, prin urmare orice bucătărie profesională trebuie să fie echipată cu frigidere și congelatoare adecvate. Frigiderele cu uși de sticlă au avantajul unei vizibilități superioare, în timp ce frigiderele cu uși metalice oferă o izolare mai bună și un consum de energie redus.

Frigiderele și congelatoarele profesionale sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și configurații, cu rafturi și sertare, astfel încât să se găsească o variantă potrivită pentru fiecare client.

5. Hota

O hotă profesională este de maximă importanță atât pentru clienți, cât și pentru personal. Hota evacuează fumul și uleiul din bucătărie și ajută la controlul mirosurilor. O hotă de calitate reduce riscul de incendiu și curăță aerul din bucătărie.

Într-o unitate de dimensiuni mici se poate opta pentru o hotă fără aerisire, dar în fast-food-urile mari, ventilația este obligatorie.

6. Aparatul pentru copt vafe

Aparatul pentru copt vafe îți oferă șansa unui desert rapid de preparat, foarte customizabil și pe placul tuturor. Vafele pot fi servite cu diverse toppinguri, de la iaurt și fructe până la frișcă sau ciocolată, sunt simplu și rapid de preparat și ideale atât pentru cină, cât și pentru micul dejun.

Aparatele pentru copt vafe sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și forme, unele dintre ele permițând gătirea unei singure vafe, în timp ce altele au spațiu pentru 8 sau 10 bucăți. Plăcile pentru copt pot fi rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau pot avea diferite forme - de pildă de inimioară.

7. Rotisorul

Puiul și cartofii la rotisor sunt cele mai frecvente opțiuni pe lista celor care frecventează restaurantele de tip fast-food, lucru perfect de înțeles având în vedere cât de gustoase sunt cele două.

Rotisorul este disponibil în două variante de alimentare, electrică sau pe gaz, și într-o mare varietate de dimensiuni interioare, care permit prepararea simultană a unor cantități mai mici sau mai mari de alimente. De asemenea, configurația interioară poate varia semnificativ și este, în general, adaptabilă, țepușele și coșurile putând fi înlocuite, în funcție de cerere.

Aparatura pentru restaurantele de tip fast-food trebuie să fie de bună calitate și să permită prepararea celor mai apreciate și cerute rețete caracteristice unei asemenea locații. Informează-te adecvat și alege un furnizor de încredere!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#restaurant fast food, #echipamente necesare, #echipamente restaurante , #Stiri Companii