Acer va scumpi computerele

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 13:21
1465 citiri
Acer va scumpi computerele
Sursa: thetechjournal.com

Acer va creste preturile computerelor sale din cauza intreruperilor de livrari de drivere hard-disk din Thailanda, care se confrunta cu inundatii si unde furnizorii au crescut preturile. In ceea ce priveste vanzarile pe ultimul trimestru al acestui an, Acer estimeaza scaderi de 10%.

In cadrul unei conferinte organizate vineri, presedintele Acer, Jim Wong a declarat unui investitor ca spera sa vada imbunatatiri ale fluxului de livrare de echipamente din Thailanda, mentionand ca in conditiile actuale Acer se vede nevoita sa creasca preturile la hard-discuri (HDD) cu 20%, scrie Reuters.

Thailanda este producatorul numarul doi in lume de hard-disk-ri dupa China si furnizeaza aproape jumatate din produsele HDD la nivel global. Inundatiile grave cu care se confrunta tara au dus la inchiderea fortata a 7 producatori de electronice si la o intrerupere in fluxul livrarilor de componente electronice si auto.

In ceea ce priveste targetul de comenzi, Acer a declarat ca si-l mentine la 2- 2,5 milioane de unitati si in 2012. De asemenea, compania spera sa primeasca, in ultimul trimestru al anului, minimum 250.000-300.000 de comenzi pentru noul sau model de computer, Ultrabook PC .

In plus, Acer se asteapta ca laptopurile sale foarte subtiri, similare cu Apple sa revigoreze vanzarile companiei si sa ajunga la 25-27% din cifra sa de afaceri in 2012.

Saptamana trecuta, raportul privind profitul Acer pe cel de-al treilea trimestru a dezvaluit ca aceasta companie a inregistrat o pierdere neta de 1,1 miliarde de dolari, in opozitie cu situatia de anul trecut cand in aceeasi perioada a inregistrat un profit de 4,29 miliarde de dolari.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#acer, #scumpire calculatoare Acer, #rezultate financiare , #Profit