Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Companii aeriene
A   A   A

Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene

Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene
Foto: Pixabay
Comisia Europeana a agreat includerea aeroportului Brasov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de expertii Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru accesarea de fonduri europene, a anuntat miercuri, intr-un comunicat de presa, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu.
"In urma consultarilor avute astazi (miercuri -n.r.) de ministrul Fondurilor Europene cu CE, la Bruxelles, reprezentantii DG Regio au agreat inceperea pregatirii aplicatiei pentru solicitarea de fonduri europene de catre Consiliul Judetean Brasov, pentru anumite investitii, la aeroportul Brasov-Ghimbav. Mai exact, obiectivul va fi inclus in planul de activitati al Jaspers, organism de asistenta tehnica al BEI, care sprijina imbunatatirea calitatii investitiilor realizate cu fonduri UE", se precizeaza in comunicatul citat.
Conform lui Minzatu, acest acord cu CE reprezinta un prim pas in directia realizarii acestui obiectiv de importanta locala si regionala din bani europeni.

"Desi este un moment important, atentia noastra trebuie sa ramana focusata pe depasirea urmatoarelor etape. Voi continua sa urmaresc evolutia acestui proiect, in care cred cu toata convingerea. (...) Am discutat si cu premierul Viorica Dancila legat de demersurile pentru asigurarea finantarii europene la aeroport, in contextul candidaturii Brasovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm ca, la nivel guvernamental, exista interes si implicare pentru ca acest obiectiv sa se construiasca cu efort financiar cat mai mic posibil din partea comunitatii", a afirmat Minzatu, in comunicatul citat.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 19:09

 Articol citit de 3131 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor