Ai primit acest mesaj de la Altex? Ai grija, e o inselaciune

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 16:58
4946 citiri
Ai primit acest mesaj de la Altex? Ai grija, e o inselaciune
Foto: Pixabay

"Felicitari! ALTEX v-a desemnat castigatorul unui laptop LENOVO si suma de 10.000Euro. Pentru informatii apelati la acest nr. de telefon", asa suna un mesaj care ascunde o noua metoda de escrocherie, avertizeaza compania Altex Romania.

Oficialii companiei ii indeamna pe oameni sa nu apeleze acel numar de telefon, pentru a nu deveni victima inselatoriei.

Business24 transmite mai jos, integral, pozitia Altex cu privire la acest SMS.

"Campania la care se face referire in mesaj nu este organizata de ALTEX Romania, fiind o campanie falsa, inselatoare, derulata de escroci care folosesc cartele pre-pay si astfel nu pot fi identificati chiar daca, de fiecare data cand astfel de cazuri de frauda au circulat in spatiul public, ne-am adresat organelor abilitate.

Cazurile de fraude sau tentativele de tip phising facute prin intermediul mesajelor trimise pe telefoanele mobile s-au inmultit semnificativ in ultimii ani folosindu-se cartele pre-pay care nu permit identificarea apelantului. Pentru a parea credibile, cei care au asemenea tentative de inselare a consumatorilor folosesc mesaje in numele unor companii, institutii cunoscute sau chiar in numele unor furnizori sau autoritati de stat.

In cazul in care se solicita returnarea apelului, numarul respectiv poate fi unul cu suprataxa folosit in scopul incarcarii notei de plata a utilizatorului in beneficiul persoanelor care deruleaza respectiva actiune de inselaciune. Astfel, se creeaza pagube insemnate persoanelor de buna credinta care devin victime ale acestei inselaciuni, pentru care nu putem lua masuri de prevenire in conditiile actuale de achizitie a cartelelor pre-pay.

Pentru protectia cetatenilor, consideram necesara inregistrarea cartelelor pre-pay la achizitia acestora in baza documentelor de identitate, aspect ce ar conduce la identificarea rapida de catre organele abilitate a persoanelor care deruleaza astfel de actiuni de inselatorie.

Facem un apel public catre operatorii de telefonie mobila de a se alatura in lupta impotriva inselaciunii, escrocheriei si phisingului prin intermediul cartelelor pre-pay care creeaza victime la nivelul societatii. Apelam la operatori pentru a nu mai vinde cartele pre-pay decat in punctele autorizate de colectare a datelor personale, in acelasi regim cu abonamentele, contribuind astfel la eliminarea apelurilor si campaniilor frauduloase. Conform celui mai recent raport al GSMA, conditii similare pe piata telefoniei mobile, in ce priveste dovada identitatii utilizatorilor se inregistreaza in alte 16 tari la nivel european, printre care Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda, Portugalia, Cehia".

Dan Ostahie,

CEO ALTEX ROMANIA

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#sms Altex, #inselaciune sms Altex, #ALTEX castigator laptop , #Companii Romania