Ai un business în domeniul HoReCa? Iată 3 moduri de a crește satisfacția clienților

Joi, 29 Iunie 2023, ora 18:24
413 citiri
Ai un business în domeniul HoReCa? Iată 3 moduri de a crește satisfacția clienților
FOTO: shutterstock.com

Indiferent dacă ești proprietarul unui restaurant, cafenea, bar sau hotel, satisfacția clienților este esențială pentru succesul afacerii tale. Clienții mulțumiți nu doar că se întorc și devin clienți fideli, dar recomandă și altor persoane experiența lor pozitivă. Dacă te întrebi cum poți crește satisfacția clienților, astfel încât să te diferențiezi într-o industrie competitivă, descoperă în cele ce urmează 3 soluții eficiente.

1. Fii deschis la inovație și adaptabilitate

HoReCa este un domeniu competitiv, de aceea este important să fii inovator, pentru a beneficia de un avantaj competitiv pe piață. Dacă te întrebi cum poți face asta, ei bine, răspunsul e simplu: adaptează-te nevoilor și preferințelor clienților.

Fii atent la tendințele din industrie și implementează soluții inovatoare, cum ar fi un POS mobil, care poate aduce valoare adăugată atât experienței clienților, cât și businessului tău. De exemplu, dacă ai un restaurant, angajații pot să folosească un POS mobil pentru a reduce timpul de așteptare al clienților necesar pentru a efectua plata și pentru a le crește nivelul de confort. Ospătarul se poate deplasa cu dispozitivul la masa clienților pentru a face plata cu cardul, fără ca aceștia să fie nevoiți să se deplaseze la bar și să aștepte după alți clienți să facă plata.

2. Oferă servicii de calitate

În HoReCa este extrem de important ca personalul să fie bine instruit în ceea ce privește îndeplinirea nevoilor și a preferințelor clienților. De aceea, este important să oferi training adecvat și să te asiguri că personalul cunoaște informațiile necesare pentru a răspunde întrebărilor clienților și a le oferi recomandări adecvate.

De asemenea, este important să te asiguri că personalul este politicos, prompt și atent la nevoile și dorințele clienților.

Totodată, este important să creezi o atmosferă plăcută și confortabilă. Asigură-te că spațiul este curat, bine întreținut și decorat într-un mod atrăgător. De exemplu, dacă deții un restaurant, acordă atenție iluminării, muzicii de fundal, scaunelor și meselor. Toate aceste aspecte contribuie la crearea unei experiențe plăcute pentru clienți.

3. Oferă clienților tăi posibilitatea de a-și exprima opinia și feedbackul

Succesul unui business se datorează în primul rând clienților. De aceea, este important să cunoști părerea pe care aceștia o au despre afacerea ta. Pentru a oferi clienților posibilitatea de a-și exprima opinia, există câteva modalități eficiente pe care le poți implementa în afacerea ta din domeniul HoReCa:

  • Cărți de sugestii și feedback. Plasează cărți de sugestii și feedback în locația ta, în zone vizibile și ușor accesibile. Oferă clienților posibilitatea de a scrie în aceste cărți în care își pot exprima opinia, sugestiile sau chiar nemulțumirile.
  • Formulare de feedback online. Creează un formular de feedback online pe site-ul tău sau prin intermediul aplicației mobile a afacerii tale. Încurajează clienții să completeze acest formular pentru a-și împărtăși experiența lor și pentru a oferi sugestii de îmbunătățire. Asigură-te că formularul este ușor de accesat și completat, iar datele colectate sunt analizate și luate în considerare.
  • Evaluări și recenzii online. Încurajează clienții să lase evaluări și recenzii pe platformele online relevante pentru afacere. Monitorizează aceste evaluări și recenzii și răspunde la ele într-un mod prompt și profesionist. Aceste feedbackuri pot oferi o perspectivă valoroasă asupra experienței clienților și pot influența decizia altor potențiali clienți.

De la implementarea unor soluții inovative până la oferirea unor servicii de calitate și acordarea de atenție feedbackului clienților, toate pot crește satisfacția clienților. Indiferent dacă ești un antreprenor experimentat sau abia îți începi călătoria în domeniul HoReCa, aceste strategii te vor ajuta să creezi o afacere de succes și să atragi clienți fideli.

Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
#horeca, #business, #satisfactie clienti , #Stiri Companii