Aspectele de care sa tii cont inainte sa iti deschizi un business

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 17:27
623 citiri
Aspectele de care sa tii cont inainte sa iti deschizi un business
business FOTO: unsplash.com

Un business implica multe oportunitati financiare cu ajutorul carora sa iti sporesti nivelul de trai, dar, pe de alta parte, include si foarte multe riscuri. De aceea, daca ai de gand sa mergi pe drumul antreprenoriatului si sa renunti la statutul de angajat pentru cel de sef, trebuie sa iti iei toate masurile de siguranta. Pentru ca firma ta sa aiba succes si sa se dezvolte corespunzator, asigura-te ca planul tau de afaceri este impecabil. Iata aspectele de care sa tii cont inainte sa iti deschizi un business.

Planul de afaceri

Daca vrei ca afacerea ta sa aiba succes, trebuie sa ai un plan de afaceri riguros, pe care sa il intocmesti cu mare atentie, fara sa omiti vreun detaliu important. De la bun inceput, trebuie sa iti stabilesti obiectivele pe termen lung, sa ai o strategie financiara, dar si una de marketing, plus un buget considerabil. De asemenea, nu uita ca trebuie sa decizi ce fel de servicii vei oferi si cu ce fel de produse vei iesi pe piata. In plus, in prealabil, va trebui sa iti studiezi cu atentie competitorii si sa iti dai seama cum ii poti surclasa. Deci, fie esti un antreprenor inovator, fie iti atragi potentialii clienti cu servicii de calitate superioara fata de cele deja existente. Iar in privinta bugetului, ia in considerare faptul ca o afacere la inceput de drum necesita un efort financiar mare. Prin urmare, asigura-te ca ai suficiente resurse la indemana.

Sediul companiei

Fiecare companie are nevoie de un sediu, indiferent de domeniul sau de activitate, acesta fiind locul unde angajatii tai isi vor exercita atributiile de serviciu, iar clientii iti vor testa serviciile si produsele. Va trebui sa achizitionezi sau sa inchiriezi un spatiu suficient de mare astfel incat sa acopere toate nevoile salariatilor. In consecinta, se impun niste investitii pentru a le asigura atat siguranta, cat si confortul. O sa fii nevoit sa dotezi sediul cu camere de supraveghere, cu un detector de gaz si fum, sa folosesti un sistem de acces bazat pe cartela sau sa apelezi la serviciile unei firme de securitate. In plus, va trebui sa le pui la dispozitie dezinfectanti si alte produse aferente igienei, ca sa te asiguri ca vor lucra intr-un mediu curat si steril.

Taxe si impozite

O afacere nu presupune doar drepturi si oportunitati, ci si foarte multe obligatii. Odata ce vei deveni antreprenor, o sa fii nevoit sa platesti catre stat tot felul de dari, precum taxe si impozite. In plus, luna de luna o sa fie necesar sa stii cati bani intra si cati ies din firma, ca sa ai o imagine de ansamblu asupra evolutiei, din punct de vedere financiar, a afacerii tale. Ideal ar fi sa angajezi un contabil experimentat care sa te ajute cu aceste detalii si care sa iti prezinte diverse rapoarte, ca sa stii cu exactitate ce trebuie imbunatatit, daca mai e nevoie de investitii sau trebuie sa reduci din cheltuieli.

Productivitatea si motivarea angajatilor

Productivitatea angajatilor e direct proportionala cu profitul, de aceea, daca iti doresti sa ai un business de succes, e nevoie sa ai angajati competenti, dar si motivati. Drept urmare, ca sa te asiguri ca acestia vin cu drag la munca si dau randament maxim zi de zi, se impun niste investitii. De exemplu, le poti oferi diverse bonusuri si mariri salariale. Ii poti trimite la cursuri de specializare, pentru a dobandi noi cunostinte in domeniu, care sa le asigure un salt in cariera profesionala. De asemenea, le poti oferi vouchere de vacanta, zile in plus de concediu, abonamente si asigurare medicala la clinici private. In plus, le poti deconta transportul sau, atunci cand vremurile vor permite, sa organizezi un team building.

Cu multa munca si ambitie, cu siguranta vei reusi pe acest drum al antreprenoriatului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#business, #sfaturi afacere, #afacere, #siguranta afaceri , #Stiri Companii