Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Balconul clădirii de biroului: 6 secrete de amenajare

Balconul clădirii de biroului: 6 secrete de amenajare
balcon FOTO: unsplash.com
Clădirile de birouri necesită întotdeauna o amenajare deosebită a balconului, deoarece această zonă poate fi folosită atât pentru a le oferi angajaților un spațiu eficient pentru relaxare, cât și pentru a le oferi vizitatorilor un loc în care să poată discuta în liniște. Îți oferim câteva dintre secretele de amenajare ale balcoanelor clădirilor de birou, pentru ca tu să te inspiri și să realizezi exact spațiile de care ai nevoie.
Amenajează zona balconului în funcție de tipul acestuia

Balconul este o structură adiacentă spațiului de birouri, însă poți opta pentru două variante de amenajare: balcon închis sau balcon deschis. Dacă optezi pentru o structură deschisă, atunci va trebui să iei în calcul toate elementele necesare pentru o amenajare în concordanță, de la aplice de exterior, la mobilier și pardoseală.

Balcoanele închise se pretează mai puțin în cazul spațiilor de birouri, pentru că în general se preferă zonele aerisite, cât mai naturale.

Folosește o pardoseală potrivită nivelului de trafic

Spațiile de birouri necesită adesea pardoseli pe care să le poți curăța cu ușurință și care să reziste cât mai bine la trafic. Piatra naturală sau placajele ceramice sunt unele dintre cele mai bune opțiuni de pardoseli, deoarece acestea rezistă uzurii zilnice și oferă suprafețe deosebit de estetice.

Dacă optezi pentru un balcon închis, sau protejat pe întregile laturi, poți folosi ca pardoseală parchetul sau vinilul modular cu aspect de parchet sau placaj ceramic.

Folosește mobilier de exterior pentru a oferi confort

Cu siguranță vei dori ca balconul tău să fie unul primitor și estetic, iar din acest motiv mobilierul nu ar trebui să lipsească. Alege o canapea din piele ecologică sau scaune și fotolii din ratan, pe care să le amenajezi într-un mod cât mai estetic, astfel încât să le oferi colegilor, angajaților sau invitaților cele mai confortabile spații.
Mobilierul de exterior va trebui să respecte stilul și culorile în care este amenajat balconul, așa că nu te grăbi cu alegerea, ci încearcă să iei în calcul nevoile reale pe care care acest tip de mobilier trebuie să le respecte.

Iluminează corect zona balconului

Balconul este o zonă pe care va trebui să o folosești atât pe timpul zilei, cât și în serile petrecute la birou. Pentru a-ți asigura confortul și pentru a te bucura de un spațiu cât mai estetic, este recomandat să ai în vedere iluminarea zonei, folosind aplice sau sisteme de iluminare moderne.

Organizează spațiul cât mai simplist

Balconul va fi un spațiu de socializare, iar din acest motiv amenajarea va trebui să fie cât mai simplă. Alege măsuțe de mici dimensiuni, nu aglomera spațiul cu decorațiuni și nu uita să elimini orice element care nu se pretează unui astfel de spațiu.

Poți amenaja și decora folosind plante, ghivece sau adevărate panouri cu licheni, poți opta pentru mici statuete decorative, care să spună o poveste sau poți alege să decorezi cu flori. Nu depozita în balcon însă documente sau acte importante, așadar nu transforma acest spațiu într-o zonă de arhivare.

Folosește priveliștea în avantajul tău

Ai nevoie de un spațiu în care să discuți detalii în tihnă cu clienții firmei tale sau pur și simplu vrei să faci o ședință cu angajații într-un spațiu bine delimitate de mediul stresant al biroului? Nimic mai simplu, atunci, pentru că un balcon amenajat în mod corect îți va permite să îl transformi pe acesta într-un loc în care angajații tăi să se simtă relaxați și plini de încredere.

Amenajarea balconului în cazul clădirilor de birouri oferă atuul unei săli de conferințe atipice, oferă un spațiu de relaxare sau un mediu propice discuțiilor mai intime. De asemenea balconul este o zonă de servire a cafelei, de admirat priveliștea și de făcut planuri, mai ales dacă amenajarea este realizată ca la carte.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 15:51
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 301 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor