Bloomberg: Impinsa de la spate de masurile lui Trump, Tesla investeste cinci miliarde de dolari in China

Miercuri, 01 August 2018, ora 16:22
4229 citiri
Bloomberg: Impinsa de la spate de masurile lui Trump, Tesla investeste cinci miliarde de dolari in China
Foto: CC0 Creative Commons

Tesla intentioneaza sa investeasca cinci miliarde de dolari in construirea unei fabrici in China, in conditiile in care razboiul comercial cu SUA face si mai presanta stabilirea productiei pe cea mai mare piata auto din lume, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Producatorul american de automobile electrice ia in considerare obtinerea de fonduri din China pentru a finanta cel putin o parte din investitia pentru uzina, adauga sursele.

In iulie, Tesla a semnat un acord cu autoritatile de la Beijing pentru construirea unei fabrici la Shanghai, numita "Gigafactory" - prima unitate a producatorului situata in afara SUA. Aici ar urma sa fie produs noul sedan Model 3 pana in 2020.

Construirea unei facilitati de productie in statul chinez a devenit cruciala pentru Tesla dupa ce autoritatile de la Beijing au impus tarife vamale de 25% la importurile de masini din SUA, ca represalii la tarifele vamale de 34 miliarde dolari pentru bunuri chinezesti introduse de Washington.

China este cea mai mare piata din lume pentru vehiculele electrice si a doua cea mai mare piata pentru Tesla.

Analistii de la Bloomberg Intelligence estimeaza ca Tesla va investi in fabrica din China zece miliarde de dolari, dublu fata de cat previziona producatorul american de automobile electrice.

Succesul Model 3, care ar urma sa aiba o autonomie de pana la 220 de mile (350 de kilometri) la o singura incarcare si un pret de pornire de 35.000 de dolari, mai putin de jumatate fata de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla sa devina in sfarsit o companie profitabila.

Insa, intarzierile de productie au incetinit numarul de automobile livrate clientilor, ceea ce inseamna ca vanzarile Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Tesla investeste China , #Investitii