Care sunt pașii principali pentru a-ți înființa o firmă ? NuAmContabil îți sare în ajutor

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 19:03
475 citiri
Care sunt pașii principali pentru a-ți înființa o firmă ? NuAmContabil îți sare în ajutor
ccontabil FOTO: pixabay.com

Vrei să începi o afacere? NuAmContabil îți arată de unde să începi și cum să obții succesul mult dorit.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este acela ca pentru a conduce o afacere de succes, trebuie să te adaptezi situațiilor schimbătoare.

Efectuarea unor cercetări de piață aprofundate pe domeniul tău și pe datele demografice ale potențialilor clienți este o parte importantă a elaborării unui plan de afaceri. Aceasta implică desfășurarea de sondaje, cercetarea SEO și a datelor publice.

1. Perfecționează-ți ideea

Dacă te gândești să începi o afacere, probabil că ai deja o idee despre ce vrei să faci. Fă un research al companiilor existente în industria aleasă de tine. Află ce fac actualii lideri de piață și descoperă cum ai putea face mai bine si mai ales care este plus valoarea pe care tu o poti aduce pe aceeasi piata!

Dacă ești de părere că afacerea ta poate livra ceva ce alte companii nu oferă (sau să livreze același lucru, doar mai rapid și mai ieftin), sau ai o idee solidă, creează un plan de afaceri..de fapt, acesta este și următorul pas.

2. Scrie un plan de afaceri

Odată ce ai ideea, trebuie să-ți pui câteva întrebări importante: Care este scopul afacerii tale? Cui vinzi? Care sunt obiectivele tale finale? Cum îți vei finanța costurile de pornire? La aceste întrebări se poate răspunde printr-un plan de afaceri bine scris.

3. Efectuează cercetări de piață

Efectuarea unei cercetări de piață amănunțite pentru domeniul care te interesează și pe datele demografice ale potențialei clientele este o parte importantă a elaborării unui plan de afaceri. Aceasta implică efectuarea de sondaje, cercetarea SEO și a datelor publice.

4. Evaluează-ți bugetul

Începerea oricărei afaceri are un preț, așa că trebuie să determini cum vei acoperi costurile. Ai mijloacele necesare pentru a-ți finanța startup-ul sau va trebui să împrumuți bani? Dacă intenționezi să îți părăsești locul de muncă actual pentru a te concentra pe afacerea ta, trebuie să te asiguri că ai suficienți bani pentru a te întreține până când obții profit.

Cel mai bine este să afli cât vor fi costurile tale de pornire. NuAmContabil te poate ajuta! Vine în sprijinul tău cu servicii de contabilitate SRL. Exceptand serviciile contabile, profesionistii din cadrul nuamcontabil.ro, te pot sprijini cu informatii detaliate referitoare la modalitatile prin care iti poti eficientiza activitatea economica.

NuAmContabil spune că multe startup-uri eșuează, deoarece rămân fără bani înainte de a obține profit. Nu este niciodată o idee rea să estimezi cantitatea de capital de pornire de care ai nevoie, deoarece poate trece ceva timp până când afacerea începe să aducă venituri sustenabile.

Iată cele mai comune motive pentru a efectua o analiză a pragului de rentabilitate, oferite de NuAmContabil:

Determină profitabilitatea. Acesta este, în general, cel mai mare interes al fiecărui proprietar de afaceri.

Întreabă-te: Ce venituri trebuie să generez pentru a-mi acoperi toate cheltuielile? Ce produse sau servicii au profit?

Prețul unui produs sau serviciu. Atunci când majoritatea oamenilor se gândesc ce preț să pună, ei iau în considerare cât de mult costă produsul lor pentru a-l fabrica și modul în care concurenții își stabilesc prețurile pentru produsele.

Întreabă-te: Care sunt costurile fixe, care sunt costurile variabile și care este costul total? Care este costul oricărui bun fizice? Care este costul forței de muncă?

Analizează datele. Ce volume de bunuri sau servicii trebuie să vinzi pentru a fi profitabil?

Întreabă-te: Cum pot reduce costurile mele fixe? Cum pot reduce costurile variabile pe unitate? Cum pot îmbunătăți vânzările?

Urmărește NuAmContabil pentru mai multe sfaturi în ceea ce privește deschiderea unei afaceri sau al unui start-up.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#contabil, #angajare contabil, #contabilitate , #Stiri Companii