Ce trebuie să știi despre GA4 și cum te poate ajuta să îți reformulezi strategia de marketing online

Luni, 27 Februarie 2023, ora 19:05
430 citiri
Ce trebuie să știi despre GA4 și cum te poate ajuta să îți reformulezi strategia de marketing online
FOTO: freepik.com

Analiza datelor si construirea strategiei de marketing online pe baza acestora nu mai sunt optionale in peisajul digital de business al zilelor noastre. Este vital pentru cresterea afacerii tale sa iti dezvolti strategia in functie de comportamentul masurat al consumatorilor.

Daca inca te temi de Google Analytics 4, suntem aici sa iti disipam fricile. E timpul sa faci cunostinta cu acest instrument valoros, care te poate ajuta sa vizualizezi si sa intelegi mai bine comportamentul de cumparare al publicului tau, sa urmaresti performanta online a businessului pe care il ai in grija si sa iti ajustezi eforturile SEO in functie de necesitati. In cele ce urmeaza, iti vom spune tot ce ai nevoie sa stii despre implementarea Google Analytics 4 (GA4) si despre cum iti poti reformula strategia de marketing online, in concordanta cu tendintele actuale.

Ce este GA4?

Google Analytics 4 este noua versiune de Analytics, pe care Google a anuntat-o inca de la finalul anului 2020. Aceasta a fost conceputa in jurul surselor de date si al platformelor Google, precum Firebase, BigQuery si Google Ads, pentru a le furniza businessurilor o intelegere mai profunda a datelor despre clientii lor. GA4 ofera functionalitati noi, precum posibilitatea de a monitoriza activitatea utilizatorilor pe mai multe dispozitive si platforme, noi forme de raportare pentru funnelul de conversie, precum si audiente previzibile preconstruite in platforma, care se bazeaza pe modelul de machine learning al Google.

Beneficiile Google Analytics 4

Ultima versiune de Analytics, lansata in octombrie 2020, vine la pachet cu o serie de avantaje pentru oamenii de marketing si pentru cei care conduc businessuri:

  • Acuratetea datelor - GA4 foloseste machine learning pentru a identifica si elimina automat datele poluate, astfel ca ofera mai multa precizie decat versiunea anterioara.
  • Date centrate pe utilizator - GA4 colecteaza date despre utilizatori la nivel individual si ofera astfel posibilitatea previziunilor privind lifetime value si alte metrici relevante despre utilizatori, greu accesibile in trecut.
  • Monitorizare incrucisata pe dispozitive - desi aceasta caracteristica era disponibila si pentru GA3, intr-o forma nerafinata, noul Analytics poate conecta automat activitatea utilizatorilor intre dispozitive si face, astfel, mai usoara urmarirea parcursului consumatorilor din stadiul de interes si pana la cel de achizitie.
  • Flexibilitate si personalizare imbunatatita - optiunile de personalizare sunt acum mai variate, astfel ca noul GA4 iti permite structurarea in functie de nevoile tale specifice, indiferent daca vorbim despre rapoarte sau dashboards.
  • Setare si administrare simplificate - noua interfata este mai putin complexa din perspectiva implementarii si a gestionarii contului.

Cum te ajuta GA4 sa iti refaci strategia digitala?

In primul rand, noul Analytics GA4 este un tool complex, prin care poti urmari traficul unui website sau al unei aplicatii mobile si care iti ofera, totodata, o imagine de ansamblu asupra comportamentului utilizatorilor. Actualizarea acestor functionalitati iti ofera oportunitatea sa cresti organic acest trafic si, implicit, conversiile, mai ales daca echipa care se ocupa de servicii optimizare seo pentru site-ul tau isi construieste strategia si pe baza unui obiectiv de crestere a veniturilor companiei.

GA4 ofera numeroase functionalitati noi si imbunatatiri precum:

  • Colectii de date imbunatatite - noua versiune colecteaza mai multe date si iti ofera informatii pretioase cu privire la comportamentul consumatorilor tai din mediul virtual, pentru ca tu sa poti lua decizii mai bune pentru a-ti creste vizibilitatea pe motoarele de cautare.
  • Raportare complexa - capacitatea de raportare a noului Analytics este mai robusta si iti permite urmarirea mai usoara a progresului si performantelor, oferindu-ti, totodata, o imagine clara asupra oportunitatilor de crestere.
  • Raportare unitara - GA4 iti centralizeaza datele din website si aplicatia mobila in aceeasi proprietate si faciliteaza, astfel, crearea unei imagini de ansamblu mai precise si iti usureaza eforturile de a-ti gestiona strategia de marketing online dintr-o singura platforma, indiferent daca vorbim despre actiuni de crestere organica (SEO/ ASO) sau publicitate platita (performance marketing).

Una dintre cele mai mari schimbari ale GA4 este trecerea la un model unificat de colectare a datelor din toate platformele si pentru toate dispozitivele. Astfel, parcursul consumatorilor tai devine mai clar, iar tie iti vor fi mai accesibile deciziile informate, atunci cand vine vorba de strategia de digital. In plus, tehnologia machine learning iti permite sa automatizezi actiunile repetitive si sa castigi, astfel, timp si alte resurse.

Recomandari pentru optimizarea rezultatelor in GA4

Noua generatie a Google Analytics poate deveni un sprijin real oricarui business prezent online. Iata cateva sfaturi pentru a profita din plin de ceea ce ofera:

Foloseste functionalitatea Insights pentru a identifica oportunitatile businessului tau

Aceasta functionalitate din GA4 foloseste machine learning pentru a-ti analiza datele si pentru a evidentia perspectivele de crestere accesibile. Poate fi un instrument de nadejde pentru identificarea acelor componente de business care ar putea fi imbunatatite prin eforturi sustinute de marketing.

Profita de noile rapoarte privind veniturile

In noua platforma exista mai multe tipologii noi de raportare care vizeaza vanzarile, printre care se numara valoarea conversiilor, rata tranzactiilor si veniturile per utilizator. Acestea te pot ajuta sa intelegi mai bine ROI-ul campaniilor tale de marketing si sa identifici oportunitatile de optimizare.

Foloseste monitorizarea automata pentru evenimente, pentru a intersecta mai multe date

Unul dintre avantajele GA4 este ca urmareste in mod automat anumite evenimente precum clickurile sau vizualizarile paginii (pageviews). Acest lucru elimina nevoia de a configura manual monitorizarea evenimentelor si inlesneste colectarea mai multor date din arii diferite. In acest fel castigi, totodata, resurse importante de timp, pe care le poti aloca in definirea unor implementari custom, cu ajutorul carora sa masori performanta promotiilor din site, a listarilor, a categoriilor de produse, a brandurilor si, la nivel granular, a produselor si serviciilor disponibile in site.

Google Analytics 4 continua misiunea versiunilor anterioare de a te sprijini in urmarirea datelor de trafic pentru site-ul businessului pe care il ai in grija si a performantei campaniilor pe care le implementezi. Printr-o intelegere mai profunda a felului in care utilizatorii interactioneaza online cu businessul tau, iti poti optimiza strategia in scopul obtinerii mai multor conversii si a unui ROI (return of investment) mai mare pentru campaniile tale. In plus, te poate ajuta sa monitorizezi succesul eforturilor tale in ceea ce priveste crearea de continut, astfel incat sa iti poti adapta comunicarea in functie de nevoile publicului tau.

Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
#marketing, #marketing online, #strategie marketing , #Stiri Companii