Consiliul Concurentei investigheaza scumpirea excesiva a mastilor medicale. Companiile risca amenzi uriase

Marti, 25 Februarie 2020, ora 15:20
1745 citiri
Consiliul Concurentei investigheaza scumpirea excesiva a mastilor medicale. Companiile risca amenzi uriase
Foto: Pixabay

Consiliul Concurentei investigheaza comportamentul companiilor care comercializeaza produse si echipamente de protectie medicala, in contextul scumpirii masive a acestora, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"La ora actuala cererea de echipamente medicale de protectie, respectiv masti medicale, este foarte mare, iar producatorii nu reusesc sa acopere solicitarile. In acelasi timp, insa, nu este normal ca unele companii sa profite de aceasta situatie si sa creasca preturile nejustificat", a precizat el.

Potrivit acestuia, companiile risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri, daca se dovedeste ca au incalcat legea.

"Ca urmare, investigam comportamentul companiilor care comercializeaza produse si echipamente de protectie din domeniul sanatatii si securitatii in munca, in contextul majorarii excesive a preturilor acestora. Daca vom constata incalcarea regulilor de concurenta, asa cum stiti, companiile implicate risca amenzi care pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri", a sustinut el.

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) sustine ca, in momentul de fata, farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de masti de protectie, fara posibilitatea de a suplimenta, ca urmare a lipsei de stoc la nivel de producatori (national si international).

"Datele din piata releva ca productia si livrarea de masti de protectie sunt prioritare pentru Republica Chineza. De asemenea, aceste masti sunt un produs realizat preponderent in China, care, din cauza raspandirii masive a virusului, nu mai poate onora productia. In ceea ce priveste costumele de protectie, farmaciile nu comercializeaza astfel de produse. Distribuitorii nu comercializeaza masti de fata si nici costume de protectie", se arata intr-un comunicat transmis marti AGERPRES de ADRFR.

O cutie cu 50 de masti medicale costa, in urma cu o luna, aproximativ 25 de lei in farmacii, iar in aceste zile produsul poate fi gasit online cu aproape 500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#scumpire masca medicinala, #pret masca medicinala, #scumpire masti medicinale , #Companii Romania