Compania de transporturi maritime P&O Ferries își concediază toți angajații după ce a înregistrat pierderi uriașe. Cum au fost anunțați cei care urmau să plece din firmă

Vineri, 18 Martie 2022, ora 10:38
2467 citiri
Compania de transporturi maritime P&O Ferries își concediază toți angajații după ce a înregistrat pierderi uriașe. Cum au fost anunțați cei care urmau să plece din firmă
Navă P&O Ferries FOTO: Facebook/ P&O Ferries

Compania de transporturi maritime P&O Ferries și-a concediat toți cei 800 de angajați și a suspendat toate rutele de bac.

Conform reprezentanților companiei, P&O Ferries a înregistrat pierderi de 100 de milioane de lire sterline în ultimul an, scrie RFI.

Pe site-ul companiei a fost postat următorul anunț:

“P&O Ferries a anunțat astăzi un program de lucru pentru a deveni un operator mai competitiv și mai eficient, oferind servicii mai bune clienților noștri din industria turismului și a transportului de marfă.

În timp ce adoptăm aceste modificări, vor exista întreruperi semnificative ale serviciilor P&O Ferries în următoarele câteva zile, totuși ne străduim să minimizăm impactul asupra călătoriei dumneavoastră.

În cazul care călătoriți pe ruta noastră Dover/Calais, vă rugăm să sosiți la port așa cum ați rezervat și vom aranja să vă ducem cu un transportator alternativ cât mai repede posibil. Odată ajuns în port, vă rugăm să mergeți la cabinele de check-in DFDS.

Pentru toate celelalte rute, vă rugăm să verificați https://twitter.com/POferriesupdate pentru cele mai recente sfaturi.”

Cum au fost concediați angajații în 3 minute

Angajații companiei au fost anunțați printr-un mesaj video preînregistrat, de trei minute, că joi a fost ultima lor zi de lucru. Unii membri ai echipajelor sfidează însă ordinele și refuză să-și părăsească navele în semn de protest. Sindicatul RMT a spus că membrii echipajelor sunt înlocuiți cu lucrători străini mai ieftini.

P&O a spus că serviciile sale nu vor funcționa în „următoarele zile”, pasagerii fiind rugați să folosească alte companii. Agenți de securitate privați au fost trimiși pe o navă andocată în portul Larne din Irlanda de Nord pentru a evacua personalul de la bord, potrivit RMT.

Sindicatul RMT a mai spus că a cerut membrilor săi să rămână la bordul navelor lor odată ce au acostat, altfel riscă să fie „interziși” de la locurile de muncă. Darren Procter de la RMT a spus că personalul nu a primit niciun avertisment prealabil.

Biroul prim ministrului Boris Johnson a spus că modul în care a fost anunțat personalul este „complet inacceptabil”. Purtătorul de cuvânt a spus că guvernul nu a primit nicio notificare cu privire la acțiune, spunând că nu este de acord cu așa-numita practică de concediere și reangajarea acestora în condiții diferite, adăugând că ar ...citeste mai departe despre "Compania de transporturi maritime P&O Ferries își concediază toți angajații după ce a înregistrat pierderi uriașe. Cum au fost anunțați cei care urmau să plece din firmă" pe Ziare.com

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#P O Ferries concendieri, #P O Ferries pierderi, #proteste concedieri P O Ferries , #Stiri Companii