Companiile care şi-au dublat previziunile privind profitul industriei în 2023: ”Anii de pandemie au rămas în urmă”

Marti, 06 Iunie 2023, ora 11:56
126 citiri
Companiile care şi-au dublat previziunile privind profitul industriei în 2023: ”Anii de pandemie au rămas în urmă”
Avion FOTO Unsplash

Companiile aeriene globale şi-au dublat luni previziunile privind profitul industriei în 2023, dar au avertizat că întârzierile de achiziţie a avioanelor, pentru a face faţă cererii în creştere, le-ar putea atenua redresarea post-pandemie, transmite Reuters.

”Anii de pandemie au rămas în urmă şi graniţele sunt deschise în mod normal”, a declarat Willie Walsh, şeful Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA), în cadrul summitului anual al IATA, care reuneşte aproximativ 300 de transportatori.

IATA şi-a majorat estimarea profitului din industrie la 9,8 miliarde de dolari, de la 4,7 miliarde de dolari, încurajată de cererea puternică de călătorii şi de o scădere a preţului petrolului.

Veniturile sunt de aşteptat să crească cu 9,7%, până la 803 miliarde de dolari, apropiindu-se mai mult de nivelul pre-pandemie din 2019, de 838 de miliarde de dolari.

Dar marjele de profit subţiri, de 1,2%, înseamnă că repararea bilanţurilor deteriorate şi oferirea de rentabilitate sustenabilă a investiţiilor va continua să fie o durere de cap pentru unele companii aeriene, a spus Walsh.

El a spus că companiile aeriene câştigă în medie 2,25 dolari pe pasager, ”ceea ce este mai puţin decât preţul unei ceşti de cafea, al unui bilet de metrou”.

Prognoza de profit, crescută de la cea dată în decembrie, a reflectat o creştere a Europei, în ciuda unui val de greve.

Companiile aeriene au raportat în ultimele luni rezultate puternice, în timp ce se pregătesc pentru un sezon de vară aglomerat, cererea de călătorii nedând dând semne de scădere, în ciuda creşterii inflaţiei.

Presiunea exercitată de preţul petrolului a scăzut şi în acest an. Dar, ţinând adunarea anuală la o zi după ce producătorii de petrol au convenit să limiteze oferta, companiile aeriene au fost avertizate că unul dintre cele mai mari costuri ar putea creşte din nou în lunile următoare.

Perspectiva unor preţuri mai mari a ”crescut foarte mult” ca urmare a acordului OPEC+ de duminică, a declarat delegaţilor Fatih Birol, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

Companiile aeriene şi-au văzut industria aproape oprită când răspândirea Covid-19 a închis graniţele la începutul anului 2020.

Creşterea cererii şi deficitul de avioane, piese şi forţă de muncă au contribuit toate la creşterea tarifelor aeriene de la pandemie. Dar acestea au înc ...citeste mai departe despre "Companiile care şi-au dublat previziunile privind profitul industriei în 2023: ”Anii de pandemie au rămas în urmă”" pe Ziare.com

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#companii aeriene, #profit, #pandemie, #profit industrie , #Stiri Companii