Companiile din IT - unde banii vin sa moara

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 10:09
1813 citiri
Companiile din IT - unde banii vin sa moara

Rezervele mari de bani detinute de Apple si alte companii din sectorul tehnologic le transforma intr-o investitie proasta, considera directorul executiv al firmei americane de consultanta Capital Management, Bill Smead.

Compania lui a realizat cercetari importante in sectorul tehnologic in ultimele sase luni si a ajuns la concluzia ca acest domeniu reprezinta "locul in care banii vin sa moara".

Potrivit studiilor, companiile supracapitalizate au rezultate la fel de proaste ca cele subcapitalizate, sustine Smead.

"Cred ca este din cauza faptului ca nu exista suficienta tensiune - nu iei decizii foarte bune in legatura cu ce sa faci cu banii atunci cand ai prea multi - decat daca esti Warren Buffet", a argumentat Smead pentru CNBC, scrie Business Insider, potrivit Ziare.com.

Apple are lichiditati in valoare de 145 de miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare anuntate in aprilie. Microsoft si Google detin, de asemenea, rezerve semnificative de bani, care se ridica la 74,5 miliarde de dolari, respectiv 50,1 miliarde de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Apple rezerva bani, #investitii it, #investitii google, #investitii Microsoft , #Companii IT