Companiile E.ON din Romania contribuie cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Marti, 31 Martie 2020, ora 16:51
774 citiri
Companiile E.ON din Romania contribuie cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Companiile E.ON din domeniile distributiei si furnizarii de energie electrica si gaze naturale vor contribui cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID19.

Fondurile urmeaza sa fie directionate catre o serie de spitale in vederea achizitionarii de aparatura necesara pentru tratarea celor infectati si pentru dotarea cu echipamente de protectie a personalului medical.

Alocarea acestor fonduri vine in continuarea unui program prin care companiile E.ON din Romania si-au propus sa sustina eforturile extraordinare depuse in aceasta perioada de personalul medical aflat in linia intai pe frontul de lupta impotriva noului coronavirus si astfel sa contribuie la asigurarea unor conditii adecvate de interventie rapida si tratament a cat mai multor cazuri de infectare.

"As vrea sa multumesc medicilor, asistentelor si intregului personal medical care depune eforturi deosebite, in conditii dificile, riscandu-si propria sanatate.

Transmit gandurile noastre pline de speranta si urari de insanatosire grabnica pacientilor afectati de coronavirus si care trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii de tratament", a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON Romania.

Un prim pas a fost deja facut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Judetean Mures pentru achizitia unui echipament complet de testare, specific pentru COVID - 19.

Aparatul va suplimenta echipamentele medicale existente in acest moment, astfel reducandu-se timpul de diagnostic.

Acesta poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 - 8 ore.

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani.

Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti.

De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#e on romania, #donatii spitale coronavirus , #Stiri Companii