Cum să angajezi cei mai potriviți oameni pentru o firmă mică

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 18:07
619 citiri
Cum să angajezi cei mai potriviți oameni pentru o firmă mică
angajari FOTO: Shutterstock.com

O companie mică, precum un start-up, se confruntă la început cu multe responsabilități și prea puțini oameni specializați în staff. Dacă nu ai încă o echipă de HR care să se ocupe cu demersurile necesare angajării colectivului pentru compania ta, trebuie să dedici din timpul tău și să-ți faci un plan bine pus la punct. Angajarea talentelor potrivite pentru tipul de companie pe care o dezvolți și pentru posturile de care ai nevoie va influența puternic activitatea și viteza de dezvoltare a businessului. Iată câteva sfaturi despre procesul de angajare și cum găsești cei mai buni oameni:

Colaborează cu o firmă specializată

Ca antreprenor, nu vei avea mereu suficient timp pentru a te implica în activitățile de angajare pentru posturile deschise în compania ta. Pentru a te asigura că te bucuri de oportunitatea de a colabora cu cei mai buni oameni din domeniu și cu cei mai dornici să se dezvolte, cere ajutorul unei firme specializate. O agentie de recrutare de personal îți oferă servicii prin care identifică cei mai potriviți oameni care își doresc să aplice pentru postul deschis de tine. Aceasta se concentrează pe canalele online și offline în care posibilii angajați își prezintă CV-urile.

Prin procesul de recrutare extern ești scutit de o activitate care ți-ar consuma o parte esențială din timpul pe care îl poți dedica afacerii tale. Momentul în care vei fi implicat în acest proces este cel în care candidatul a trecut deja de etapele stabilite de agenția de recrutare, urmând să decizi dacă este, într-adevăr, o opțiune potrivită.

Stabilește din timp ce oameni cauți și care sunt cerințele tale

Pentru a angaja oamenii potriviți pentru job, trebuie să creezi un profil al candidatului ideal. Acest lucru te va ajuta atât pe tine, cât și pe specialiștii în recrutare cu care colaborezi. O viziune clară este întotdeauna o idee bună pentru a pierde cât mai puțin timp și pentru a lua deciziile corecte cât mai devreme. Dacă ai deja o echipă cu care ai pus bazele firmei tale, discută cu aceștia și află de ce angajați au nevoie pentru a avansa și a-și îndeplini strategiile. În profilul candidatului ideal trebuie să incluzi:

  • în ce domenii are experiență;
  • nivelul de experiență;
  • abilitățile dezvoltate la joburile anterioare;
  • abilități dezvoltate din pasiuni și hobby-uri;
  • capacitatea de adaptare la un mediu flexibil și imprevizibil;
  • capacitatea de a învăța lucruri noi și deschiderea la acestea;
  • interesul pentru un anumit domeniu de activitate.

Lista poate continua, mai ales odată ce stabilești în unanimitate cu echipa deja existentă care sunt cele mai importante calități și puncte forte ale candidaților pentru postul respectiv. Este important să ții cont de faptul că o companie la început de drum are nevoie de oameni care vor să crească alături de aceasta și să se bucure de experiențe valoroase pentru cariera lor.

Oferă beneficii atractive

Nu este ușor pentru o companie nouă sau în plin proces de dezvoltare să ofere salarii foarte generoase sau beneficii întâlnite la firmele mari. Însă, dacă vrei să angajezi oamenii potriviți, care te vor ajuta să ajungi cât mai sus, vei fi nevoit să îți dedici o parte semnificativă din buget beneficiilor. Printre acestea se pot regăsi:

  • programul flexibil sau remote;
  • mai multe zile libere;
  • asigurări de sănătate private;
  • bonusuri;
  • reduceri la abonamente la săli de fitness sau activități culturale.

Dacă ești în căutarea unui colectiv tânăr, trebuie să îți adaptezi pachetul de beneficii la nevoile acestora. Cu cât oferi mai multe beneficii care nu se găsesc în majoritatea ofertelor întâlnite în alte companii, cu atât mai rapid vei putea atrage persoanele potrivite pentru tine. De asemenea, concentrează-te pe promovarea acestora și mai puțin a celor care se găsesc în pachetele de bază obișnuite.

Angajații potriviți pentru compania ta trebuie să treacă prin cele mai importante probe pe care le pregătești pentru ei, dar nu uita să te concentrezi și pe acele persoane care arată deschidere față de nou și față de compania ta.

Sursa foto: shutterstock.com

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#angajari, #recrutari , #Angajati