Cum să transformi orice afacere într-un business eco-friendly. 3 etape de urmat

Luni, 14 Martie 2022, ora 18:13
1779 citiri
Cum să transformi orice afacere într-un business eco-friendly. 3 etape de urmat
FOTO: freepik.com

În contextul crizei climatice, adoptarea obiceiurilor eco-friendly a devenit o necesitate. Descoperă în acest articol care sunt etapele de bază prin care îți poți transforma afacerea într-un business mai prietenos cu mediul.

De ce este important să protejăm mediul

Protecția mediului a devenit în ultimii ani un subiect tot mai discutat. Schimbările climatice prin care trece planeta vor influența puternic viitoarele generații, însă chiar și noi suntem afectați astăzi. Poluarea masivă cauzată de om ne deteriorează sănătatea, iar impactul deșeurilor asupra mediului nu poate fi trecut cu vederea.

Pământul va continua să reziste în ciuda crizei climatice. Totuși, ecosistemele din întreaga lume au de suferit. Pe măsură ce flora și fauna sunt distruse, și calitatea vieții noastre va scădea. E necesar să ne gândim la planetă ca la propria gospodărie de care trebuie să avem grijă cât de mult putem.

Prin tranziția către un stil de viață eco-friendly, putem îmbunătăți sănătatea oamenilor și a animalelor, protejăm resursele naturale, îmbunătățim economia și le permitem copiilor și nepoților noștri o viață liniștită.

Caracteristicile unui business eco-friendly

Ca simpli indivizi e dificil să aducem îmbunătățiri majore în ceea ce privește mediul. Companiile, în special cele care introduc pe piață produse ambalate, au o amprentă ecologică mai mare. De aceea, orice schimbare pe care un business o face va avea un impact pozitiv ridicat.

Totuși, ce înseamnă pentru o afacere să fie eco-friendly? Reducerea dependenței față de resursele naturale, utilizarea produselor reciclate, refolosirea pe cât posibil a materialelor, investirea în ambalaje sustenabile și susținerea ONG-urilor de mediu sunt doar câteva din caracteristicile unei companii care demonstrează grija față de planetă.

Dacă deții o afacere și dorești să o transformi într-una care protejează planeta, urmează aceste 3 etape.

Realizează un audit

Înainte de a aduce schimbări în companie, e necesar să realizezi un audit pentru a-ți face o idee asupra amprentei ecologice. Ia în considerare următoarele aspecte:

  • produsele de unică folosință consumate regulat la birou
  • cantitatea de deșeuri reciclabile pe care o arunci la gunoi
  • cantitatea totală de deșeuri
  • articolele de plastic pe care le folosești
  • consumul de energie și sursele sale

Odată ce vei avea în față rezultatele, vei observa exact ce poți îmbunătăți.

Înlocuiește articolele de plastic

Plasticul este un material practic, dar care poluează puternic. În primul rând, este fabricat din petrol, iar procesul eliberează chimicale toxice. Apoi, chiar dacă este utilizat câțiva ani, săptămâni sau, uneori, doar câteva minute, durata sa de viață este de peste 400 de ani. Niciun articol din plastic fabricat vreodată nu a dispărut de pe fața Pământului, iar acest fapt ar trebui să ne dea de gândit.

Înlocuiește treptat articolele din plastic, pe măsură ce se consumă. Alternativele includ filtrul de apă pentru chiuvetă (în locul recipientelor PET), tacâmurile din inox, cănile din ceramică, paharele din sticlă sau laptele la sticlă (pentru cafea).

Gestionează deșeurile corespunzător

Colectează separat deșeurile reciclabile: hârtia și cartonul, sticla, metalul și plasticul. Bateriile, becurile și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) pot fi de asemenea reciclate.

Înainte de colectare, deșeurile trebuie curățate, eventual spălate cu apă și detergent dacă au urme de mâncare. Apoi, se depozitează în tomberonul dedicat, urmând a fi ridicate de firma de salubrizare și transportate la stația de reciclare.

Trecerea către un stil de viață mai sustenabil poate fi copleșitoare, însă pașii mici sunt cheia succesului. Ține cont de recomandările de mai sus dacă vrei ca afacerea ta să devină eco-friendly.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#afacere, #business eco friendly , #Stiri Companii