Cum te ajută cursurile de perfecționare să te menții pe val

Vineri, 16 Iunie 2023, ora 18:46
86 citiri
Cum te ajută cursurile de perfecționare să te menții pe val
FOTO: unsplash.com

In momentul in care alegi sa mergi pe un drum al carierei, e musai sa stii ca invatarea trebuie sa fie continua, mai ales intr-o piata a muncii care este mereu competitiva, indiferent de domeniul in care activezi.

Aceasta invatare continua poate sa se intample citind constant carti si articole din domeniul in care lucrezi si alte domenii adiacente acestuia; prin urmarirea de cursuri pe diferite platforme online; prin participarea la cursuri de perfectionare cu cazare sau online, in functie de tematica acestora si de timpul pe care iti doresti sa il dedici in acest sens.

Indiferent de care este metoda ta preferata pentru a te tine la curent cu ceea ce se intampla nou in domeniul in care activezi sau in altul spre care consideri ca ai inclinatie, noi iti recomandam sa participi cel putin o data pe an la un curs de perfectionare sau la o conferinta live deoarece vei vedea cu ochiul liber cum se schimba in bine o multime de lucruri, atat in felul in care gandesti, cat si in cel in care reactionezi in diverse situatii.

Uneori aceste cursuri nu sunt vazute cu cei mai buni ochi, insa calitatea lor depinde de cine anume le livreaza si de experienta pe care o are, atat in domeniu, cat si ca trainer. O persoana care investeste constant, nu doar in cunostinte, ci si in felul in care le livreaza, va fi intotdeauna de mai mare incredere si va livra un rezultat mai bun decat cele care profeseaza exclusiv pe baza unor cunostinte teoretice acumulate cu ani in urma. In ziua de azi, cand accesul la informatie este atat de facil, poti sa gasesti online videouri cu trainerul respectiv si poti sa iti dai seama de felul in care livreaza mesajele si daca rezoneaza cu tine sau nu.

Daca totusi nu te-am convins pana acum de importanta participarii la evenimente offline, iti mai dam inca 5 motive si suntem convinsi ca, odata ce vei ajunge la unul, iti vei multumi pe termen lung si vei dori sa participi tot mai des la acestea.

Ce avantaje iti aduc cursurile de perfectionare care au loc offline

Anii de pandemie ne-au aratat cat de importanta este digitizarea intr-o multime de domenii si cat de usor putem sa ne adaptam la o lume noua. Cu toate acestea, tot acesti ani ne-au aratat cat de importante sunt interactiunile interumane care au loc fata in fata. Acesta este si unul dintre motivele pentru care vrem sa scoatem in evidenta importanta participarii la diverse cursuri de perfectionare, insa intr-un mediu offline. Daca activezi in domeniul public, informeaza-te de ce facilitati poti beneficia pentru a participa la acestea; adesea exista fonduri special alocate pentru perfectionare profesionala de care poti profita.

Iata 5 dintre cele mai importante motive pentru care sa alegi sa participi la un curs de perfectionare in domeniul in care activezi sau la unul intr-un domeniu adiacent, care te ajuta sa iti faci treaba mult mai bine:

  1. Iti imbunatatesti abilitatile de comunicare: participarea la cursuri de perfectionare in persoana poate ajuta la imbunatatirea abilitatilor de comunicare si la dezvoltarea abilitatilor de prezentare. Acest lucru poate fi util atat in mediul de lucru, cat si in viata personala.
  2. Conversatii cu alti participanti: cursurile in persoana ofera si ocazia de a socializa si de a cunoaste alti profesionisti din domeniu - adica de a face networking - fie ca acestia sunt participanti, la fel ca tine, sau traineri. Acest lucru poate fi util pentru a dezvolta relatii de afaceri si pentru a schimba idei in legatura cu munca de zi cu zi. Astfel vei putea face un brainstorming neorganizat, insa care sa priasca tuturor.
  3. Experienta practica: unele cursuri de perfectionare in persoana pot oferi oportunitati de a dobandi experienta practica prin intermediul exercitiilor, a studiilor de caz sau a altor activitati practice.
  4. Certificare: cursurile de perfectionare acreditate ofera si oportunitatea de a obtine o certificare recunoscuta la nivel national sau international, care poate ajuta la avansarea in cariera si la crearea unui avantaj competitiv pe piata muncii.
  5. Motivatie suplimentara: participarea la astfel de cursuri de perfectionare poate oferi o motivatie suplimentara pentru a invata si a dezvolta abilitati noi. Acest lucru te poate ajuta la mentinerea interesului si angajamentului in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala. Aceasta motivatie vine atat de la informatia de care ai parte, cat si de la energia celorlalti participanti si a formatorului.
Alege sa te dezvolti mereu din punct de vedere profesional si iti vei multumi pe termen lung.

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
#cursuri, #cursuri de perfectionare, #perfectioanare , #Stiri Companii