Datoriile firmelor la stat pot fi reesalonate pe maxim 5 ani

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 15:30
1470 citiri
Datoriile firmelor la stat pot fi reesalonate pe maxim 5 ani

Firmele vor avea posibilitatea sa reesaloneze datoriile catre stat pe cinci ani, perioada in care nu vor plati penalitati, ci doar dobanzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedinte al ANAF, conform Mediafax.

El a declarat, miercuri, ca aceasta facilitate va fi introdusa intr-o ordonanta care trebuie semnata de ministrul Finantelor si urmeaza sa fie prezentata in perioada urmatoare Guvernului spre aprobare.

Vicepresedintele ANAF a explicat ca firmele vor putea sa beneficieze de aceasta facilitate in baza unor garantii, dar va exista, pentru datoriile mici, posibilitatea reesalonarii datoriilor si fara garantii.

El a precizat ca forma ordonantei a fost analizata atat de Consiliul Concurentei, cat si de catre Comisia Europeana, pentru a nu include prevederi care sa constituie o forma de ajutor de stat.

In prezent, in baza unei ordonante in vigoare, firmele pot amana, pe o perioada de sase luni, plata datoriilor numai pentru firmele acumulate dupa 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare si daca anterior acestei date au achitat la timp obligatiile.

Gogancea-Vatasoiu a precizat ca aceasta facilitate a fost utilizata in 2009 de catre 300 de firme, iar numarul acestora a urcat la 7.200 anul trecut.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#datorii, #firme, #stat, #reesalonari , #Datorii