Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Fermierii care vor să-și promoveze produsele agricole pot primi 183 milioane euro pentru investiții

Fermierii care vor să-și promoveze produsele agricole pot primi 183 milioane euro pentru investiții
Fermierii au la dispoziție FOTO pexels.com
Fermierii care vor să facă investiții în procesarea produselor agricole au la dispoziție aproape 183 milioane euro. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” - componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungește până la 7 februarie 2022.
Termenul inițial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie.

„Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a afirmat ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

Fondurile disponibile pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro, împărțite în două componente, astfel: sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole – 143.611.067 euro; sprijin pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase – 39.166.655 euro. ...citeste mai departe despre "Fermierii care vor să-și promoveze produsele agricole pot primi 183 milioane euro pentru investiții" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 14:21

 Articol citit de 360 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor