Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Un gigant energetic din Rusia începe să se prăbușească: Putin l-a dus la cel mai scăzut nivel din 2008

Un gigant energetic din Rusia începe să se prăbușească: Putin l-a dus la cel mai scăzut nivel din 2008
Putin a dus compania Gazprom la cel mai scăzut nivel al producției din 2008 FOTO: Insider
După ce Vladimir Putin a invadat Ucraina, iar Statele Unite și Occidentul au instituit peste 11.000 de sancțiuni împotriva Rusiei, efectele acestora încep să se facă simțite în economia Moscovei. Astfel, gigantul energetic Gazprom și-a redus producția semnificativ în luna iulie 2022, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2008 și până acum.
Valoarea producției Gazprom a fost în iulie de doar 774 de milioane de metri cubi pe zi, cu o scădere de 14% față de luna precedentă, potrivit Business Insider.

Scăderea producției giganticului energetic de stat din Rusia a survenit pe măsură ce Moscova a încetinit fluxurile de gaze naturale către Europa, invocând provocările generate de sancțiunile impuse din cauza războiului din Ucraina.

Un nou vis al lui Putin, în plin război: Încă un palat la Marea Neagră, dar nu în Rusia VIDEO

Producția de gaze a companiei Gazprom a ajuns în iulie la cifra de 774 de milioane de metri cubi pe zi, cu 14% mai mică față de iunie, cel mai mic nivel din 2008, conform calculelor Bloomberg. Producția din acest an este cu 12% mai scăzută decât în aceeași perioadă din 2021.

În general, exporturile Gazprom din iulie către țări din afara fostei Uniuni Sovietice au scăzut cu aproximativ un sfert față de iunie, chiar dacă aprovizionarea către China a crescut în mod constant.

Rușii obișnuiți au cumpărat masiv acțiuni în Statele Unite

Europa depinde de Rusia cu aproximativ 40% din necesarul său de gaze naturale. Trebuie menționat faptul că în prezent fluxurile de gaze rusești spre Europa prin Nord Stream 1 sunt de doar 20% din capacitate.

De când a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, veniturile Rusiei din exporturile de petrol și gaze către Europa au fost mai mult decât duble, față de media din ultimii ani, a anunțat Agenția Internațională pentru energie. ...citeste mai departe despre "Un gigant energetic din Rusia începe să se prăbușească: Putin l-a dus la cel mai scăzut nivel din 2008" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 02 August 2022, ora 20:05

 Articol citit de 342 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor