Un gigant rusesc lovit de războiul lui Putin: Afacerile sale se prăbușesc

Miercuri, 17 August 2022, ora 18:41
939 citiri
Un gigant rusesc lovit de războiul lui Putin: Afacerile sale se prăbușesc
Războiul lui Putin lovește gigantul rus Gazprom FOTO: Yahoo

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit durata de 170 de zile, iar piețele din Europa au cunoscut o explozie a prețurilor din energie. Dar, sancțiunile Occidentului au început să lovească din plin companiile din Rusia, iar gigantul Gazprom este afectat prin faptul că exporturile sale de gaze naturale din 2022 spre țări din afara fostei Uniuni Sovietice au scăzut cu 36% față de anul trecut.

Gazprom a diminuat producția de gaze naturale, în timp ce se luptă să înlocuiască cumpărătorii din Uniunea Europeană, potrivit Yahoo News.

Compania Gazprom din Rusia a anunțat că producția sa din prezent a scăzut cu 41,7 miliarde de metri cubi, până la valoarea de 274,8 miliarde de metri cubi, adică la un nivel cu 13,2% mai mic față de aceași perioadă din 2021.

Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO

Exporturile Gazprom către state din afara Uniunii Sovietice au scăzut cu 44,6 miliarde de metri cubi, adică cu 36% față de anul trecut.

Rusia a fost acuzată că restricționează aprovizionarea cu gaze naturale către Europa, deoarece folosește energia ca pe o armă, în războiul său împotriva Ucrainei.

Rusia a redus fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream 1 către Germania la 20% din capacitate, dând vina pe echipamentele lipsă, din cauza sancțiunilor. În schimb, Gazprom a anunțat că exporturile sale către China sunt în prezent relativ mici în comparație cu livrările normale ale Rusiei din Europa.

Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă contra morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale

Se așteaptă ca aproximativ 15 miliarde de metri cubi de gaze să fie trimise în China în acest an, în comparație cu 200 de miliarde de metri cubi trimise anual către Europa, înainte de războiul din Ucraina.

Câmpurile de gaze ale Gazprom nu sunt conectate cu China, ceea ce înseamnă că stocurile sale din depozite, care nu sunt trimise în Europa, nu pot fi redirecționate în China și nici în altă parte.

Dacă nu vinde gazele, Rusia ar putea fi nevoită să închidă zăcămintele actuale, ceea ce ar afecta producția în viitorul apropiat. Producția din prima jumătate a lunii august 2022 a fost cu 36% mai mică decât în aceeași perioadă de anul trecut. ...citeste mai departe despre "Un gigant rusesc lovit de războiul lui Putin: Afacerile sale se prăbușesc" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#gazprom, #Gazprom gaze Europa, #Rusia gaze Europa, #exporturi Rusia, #exporturi gaze Gazprom, #Gazprom pret gaze , #Stiri Companii