Google lanseaza platforma online "Google pentru IMM-uri"

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 11:41
1438 citiri
Google lanseaza platforma online "Google pentru IMM-uri"

Google lanseaza un site cu instrumente si consultanta gratuite pentru intreprinderile mici si mijlocii, sub numele "Google pentru IMM-uri".

Noua platforma, ce are si suportul Consiliului National al IMM-urilor, isi doreste sa faciliteze si sa sustina digitalizarea afacerilor romanesti, indiferent de industrie.

Principalul scop al proiectului este sa sustina companiile din "offline", afectate de masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor sa invete cum sa activeze online.

Platforma "Google pentru IMM-uri" este organizata in 3 sectiuni:

  • In prima, antreprenorii se vor familiariza cu o suita de instrumente Google gratuite, menite sa-i ajute sa gestioneze relatia cu clientii, sa administreze un spatiu online pentru afacerea lor, sa descopere interesele consumatorilor si nu in ultimul rand, sa gaseasca oportunitati internationale, daca se gandesc la extindere.

  • A doua sectiune se concentreaza pe consultanta online de care antreprenorii pot beneficia daca se inscriu pe site. Acestia au acces la sesiuni individuale de consultanta tinute de catre traineri specializati, prin care vor invata cum sa utilizeze instrumentelele Google, sa isi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor si sa primeasca sfaturi despre gestionarea digitala a afacerii in timpuri de criza.

  • Cea din urma sectiune pune la dispozitia IMM-urilor o lista de servicii si produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc sa-si imbunatateasca prezenta online. Resursele sunt diverse, de la optiuni de vanzare digitala, implementarea platilor online si eficientizarea muncii de la distanta si pana la initiative din partea autoritatilor publice. Google va continua sa adauge constant resurse in aceasta sectiune

Dan Oros, Head of Marketing Google Romania: "Este o perioada dificila pentru toate companiile, dar mai ales pentru IMM-urile care isi desfasoara intreaga activitate in offline.

Prin site-ul "Google pentru IMM-uri" ne propunem sa venim in ajutorul celor care ar putea sa isi continue o parte din activitate in online, dar din pacate nu au cunostintele sau resursele necesare pentru a face pasul din offline in online.

Atat consultanta, cat si resursele Google disponibile pe acest site sunt gratuite."

Florin Jianu, Presedintele Consiliului National al IMM-urilor:

"Consider ca transformarea digitala este un proces cheie in aceasta perioada de schimbare a intregii societati, proces care va ajuta IMM-urile sa isi mentina si sa isi imbunatateasca performantele si competitivitatea.

Recomand si sustin initiativa Google de a pune la dispozitie o platforma integrata pentru acces la resurse si consultanta."

Despre Alphabet Inc.

Larry Page si Sergey Brin au fondat Google in 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube.

In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google. Puteti citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#platforma online Google IMM, #consultanta online , #Stiri Companii