Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Problema cea mai gravă cu care se confruntă patronii din România. Soluția inedită pe care au găsit-o pentru a-și păstra angajații

Problema cea mai gravă cu care se confruntă patronii din România. Soluția inedită pe care au găsit-o pentru a-și păstra angajații
Inflatia a devenit cea mai mare problemă în domeniul afacerilor FOTO freepik.com
Inflaţia şi creşterea costurilor, lipsa de disponibilitate a forţei de muncă, lipsa de personal calificat pentru roluri-cheie, problemele ce apar în lanţul de aprovizionare şi războiul din Ucraina reprezintă cele mai mari provocări pentru lideri atunci când trebuie să gestioneze un mediu de lucru hibrid, potrivit unui studiu online realizat de BusinessMark.
"Inflaţia şi presiunea asupra costurilor a fost un factor menţionat în special de companiile din România şi Bulgaria - ţara noastră cu 81%, iar vecinii noştri - 69%. Avem de ce, pentru că în august 2022, România avea o inflaţie de 13%, iar Bulgaria de 14,9%. În schimb, în Germania, problema disponibilităţii şi a abilităţilor forţei de muncă a ocupat locul 1.

Ce măsuri sunt luate pentru păstrarea angajaţilor într-o organizaţie? 65% spun că au flexibilizat programul de muncă, în timp ce 40% au oferit compensaţii şi beneficii", a precizat Andreea Drăgan, Managing Partner, BusinessMark.
Pentru a afla cum reuşesc organizaţiile să facă faţă provocărilor aduse de munca hibridă, retenţia talentelor şi managementul schimbării, BusinessMark, în parteneriat cu LS-S Leadership Support şi Camera de Comerţ şi Industrie Germano-Bulgară, au demarat în această vară un studiu online de amploare, la care au participat reprezentanţi din peste 250 de companii din România, Bulgaria şi Germania, din 27 de industrii.

"Studiul scoate la iveală aspecte importante despre atitudinea companiilor în faţa momentelor dificile pe care le traversăm. Este interesant să vedem cum companiile s-au adaptat la mediul de lucru hibrid, dar şi cum ţin pasul cu trendurile şi tehnologia. De asemenea, este interesant să vedem perspective similare în România şi Bulgaria, în cazul celor mai multe elemente studiate, dar diferite, în unele situaţii, în Germania. Aceste diferenţe ne ajută să avem o înţelegere mai profundă, mai complexă", a mai adăugat Andreea Drăgan.

Inspirate de cât de rapid s-au adaptat angajaţii la mediul de lucru virtual, companiile au realizat că există multe beneficii în adoptarea unui model de muncă hibrid. Este, însă, evident că şi aşteptările s-au schimbat, iar retenţia angajaţilor şi atragerea de noi talente au devenit mai dificile. Noul mediu de lucru este mai flexibil, mai hibrid, permiţându-le angajaţilor să lucreze şi să colaboreze atât în mod virtual, cât şi fizic, iar organizaţiilor să se ...citeste mai departe despre "Problema cea mai gravă cu care se confruntă patronii din România. Soluția inedită pe care au găsit-o pentru a-și păstra angajații" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 22 Septembrie 2022, ora 09:50

 Articol citit de 780 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor