La 1 iunie se redeschid terasele: Regulile stabilite de ANSVSA

Duminica, 31 Mai 2020, ora 08:41
994 citiri
La 1 iunie se redeschid terasele: Regulile stabilite de ANSVSA
Foto: Arhiva Pixabay

Luni, 1 iunie, se redeschid terasele restaurantelor, insa acestea trebuie sa respecte niste reguli specifice.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a adoptat impreuna cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Economiei si Comertului un nou Ordin care stabileste, pe de o parte, cerinte adresate operatorilor din domeniu pentru organizarea si functionarea adecvata a circuitelor de preparare si servire a produselor alimentare in aceste spatii si pentru protectia clientilor si, pe de alta parte, masurile de control stabilite de ANSVSA si MS pentru verificarea modului in care aceste cerinte sunt implementate.

Printre masurile care trebuie aplicate de operatorii din acest domeniu, inainte de reluarea activitatilor, se numara: verificarea starii de intretinere a tuturor spatiilor, echipamentelor si ustensilelor necesare pentru desfasurarea activitatilor permise, revizuirea planurilor de igienizare si dezinfectie, in sensul cresterii frecventei acestor actiuni si a realizarii lor cu produse biocide adecvate, verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfectii alimentare si instruirea personalului lucrator privind regulile generale de igiena necesare obtinerii de produse alimentare sigure, precum si cele suplimentare de prevenire a raspandirii virusului SARS - CoV 2.

Cerintele care vizeaza asigurarea protectiei clientilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observational al acestora, realizarea adecvata a dezinfectarii meselor dupa plecarea clientilor, a dezinfectarii tuturor spatiilor/ suprafetelor unde au acces clientii, a ustensilor folosite in timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectarii mainilor clientilor, informarea adecvata a clientilor, precum si asigurarea distantarii fizice, astfel incat sa se evite, pe cat posibil, interactiunea fizica cu si intre clienti.

Alte masuri privesc verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfectii alimentare si instruirea personalului lucrator privind regulile generale de igiena necesare obtinerii de produse alimentare sigure, precum si cele suplimentare de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Cerintele care vizeaza asigurarea protectiei clientilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observational al acestora, realizarea adecvata a dezinfectarii meselor dupa plecarea clientilor, a dezinfectarii tuturor spatiilor/ suprafetelor unde au acces client ...citeste mai departe despre "La 1 iunie se redeschid terasele: Regulile stabilite de ANSVSA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#1 iunie terase, #reguli terase , #Stiri Companii