S-a deschis unul dintre cele mai mari mall-uri din Transilvania. Investitorii au creat peste 1.000 de locuri de muncă

Vineri, 01 Septembrie 2023, ora 03:40
2068 citiri
S-a deschis unul dintre cele mai mari mall-uri din Transilvania. Investitorii au creat peste 1.000 de locuri de muncă
Noul mall de la Alba Iulia FOTO Facebook/ Județul Alba

Peste 1.000 de locuri de muncă au fost create la Alba Iulia după inaugurarea unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Transilvania. Carolina Mall s-a deschis joi, 31 august, după o investiție de aproape 50 de milioane de euro.

Sute de oameni au aşteptat deschiderea pentru clienţi, atraşi de promoţiile din prima zi sau veniţi din curiozitate. Investiţia a fost derulată de unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori, investitori şi operatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est.

”Sunt convins că această investiţie va fi determinantă pentru Alba Iulia. De ce acest lucru? Ştiţi foarte bine, acum doi ani şi jumătate aici era o zonă cenuşie, pe malurile Ampoiului. Acum este un punct de atracţie atât pentru albaiulieni, cât şi pentru cei din judeţul Alba şi, de ce nu, din judeţele limitrofe. Cred că, de astăzi, albaiulienii nu vor mai merge la Cluj sau Sibiu sau la Timişoara ca să-şi cumpere haine, încălţăminte, le avem aici, acasă, la Alba Iulia. Oraşul nostru are mult, mult de câştigat", a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Edilul a menţionat că investiţia se ridică la aproximativ 47 milioane de euro şi că în jur de peste 1.000 de oameni vor lucra aici, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ.

Pleşa a adăugat şi "cât de succes este parteneriatul între investitori, între capitalul privat şi autorităţi, atunci când conlucrează", referindu-se la una dintre problemele birocratice întâmpinate, respectiv că pentru relocarea liniei de înaltă tensiune aflată în zona în care a fost construit mall-ul, pentru care s-au cheltuit 2 milioane de euro, "s-au făcut 3 hotărâri de guvern, vreo 4 hotărâri de consiliu local", totul durând aproximativ un an.

Situat pe malul râului Ampoi, la ieşirea din Alba Iulia spre Cluj Napoca, noul mall are o suprafaţă construită de peste 33.000 de metri pătraţi şi găzduieşte zeci de magazine, inclusiv, în premieră pentru Alba Iulia, un hipermarket şi o hiper-farmacie.

Sunt prezente cu magazine branduri internaționale și naționale, a fost amenajat un food court cu un design deosebit și o parcare cu peste 1.100 de locuri.

...citeste mai departe despre "S-a deschis unul dintre cele mai mari mall-uri din Transilvania. Investitorii au creat peste 1.000 de locuri de muncă" pe Ziare.com

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#mall alba iulia, #carolina mall, #investitie Romania, #locuri de munca , #Stiri Companii