Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Mini ghid de investiții în Bitcoin și alte criptomonede

Mini ghid de investiții în Bitcoin și alte criptomonede
criptomonede FOTO: Unsplash.com
Monedele virtuale au devenit deja un produs oferit de tot mai multe case de brokeraj, dar investițiile în aceste produse mai riscante, de aceea tranzacționarea acestor active volatile rămâne o adevărată „artă”. Diferența dintre succes și pierdere este dată de modul în care înveți să alegi cea mai bună investiție în criptomonede, precum și să tranzacționezi criptomonede fără a deține neapărat activele de bază, la fel ca în cazul CFD-urilor pentru mărfuri, indici sau perechi valutare.
Care sunt principalele caracteristici ale Monedelor Virtuale?
Pentru a tranzacționa cu succes trebuie să înțelegi cât mai multe despre cum funcționează domeniul în care vrei să investești. Pe scurt, principalele caracteristici ale criptomonedelor sunt:

Descentralizarea - Monedele clasice aflate în circulație sunt controlate de un guvern centralizat, prin urmare, crearea acestora poate fi reglementată de o terță parte. În schimb, crearea de monede virtuale și tranzacțiile cu acestea se realizează în cadrul unei rețele descentralizate de tipul "peer-to-peer", numită Blockchain. Este vorba de un sistem monetar în care toate tranzacțiile sunt înregistrate și validate nu de o bancă sau instituție într-un registru central, ci de către toți participanții la rețea în același timp. În felul acesta se elimină riscul de fraudă, de asimetrie a informației, de erori, viteza de procesare este mult mai mare, iar costurile sunt aproape eliminate.Digitalizarea - Când vine vorba de monede virtuale, totul este digital. Monedele virtuale/ digitale sunt stocate online în portofele digitale și transferate tot digital în portofelele digitale ale altor persoane.Open Source – Monedele virtuale sunt de obicei cu sursă deschisă (open source). Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot crea API-uri fără să plătească o taxă și oricine poate folosi rețeaua sau se poate alătura acesteia.Criptate – Monedele virtuale folosesc un sistem de criptare pentru a controla crearea de monede și pentru a verifica tranzacțiile.Pot fi „minate” - generate electronic prin algoritmi.Disponibilitate - Transferurile Bitcoin sau, în general, de monede virtuale nu sunt condiționate de zilele săptămânii sau de sărbători, fiind posibil să transferi bani 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Tranzacțiile sunt aprobate, practic, la fiecare 10 minute.Costuri scăzute - În prezent, Bitcoin (BTC) este considerată o pote ...citeste mai departe despre "Mini ghid de investiții în Bitcoin și alte criptomonede" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 10:00

 Articol citit de 837 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor