Ministerul Economiei promite sa sprijine companiile: Nu lasam pe nimeni in urma

Luni, 16 Martie 2020, ora 15:55
2529 citiri
Ministerul Economiei promite sa sprijine companiile: Nu lasam pe nimeni in urma
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a transmis un mesaj de incredere si de responsabilitate in contextul decretarii starii de urgenta, anuntand faptul ca Executivul va pregati un set de masuri economice pentru a sprijini societatile economice afectate de criza generata de Noul Coronavirus, subliniind faptul ca economia trebuie sa mearga inainte.

"Nu lasam pe nimeni in urma. In urma numeroaselor solutii care ne-au fost transmise pregatim un set de masuri economice pentru a veni in sprijinul companiilor afectate de criza coronavirusului. In cel mai scurt timp se va organiza o sedinta de Guvern in care vom adopta setul de masuri care va veni in sprijinul companiilor afectate de criza coronavirusului, pentru a sustine domeniul economiei, dar in mod special de a-i proteja pe cetateni, antreprenori si pe fiecare dintre romani.

Suntem pe deplin constienti ca trecem printr-o perioada de criza care lasa loc interpretarilor si incertitudinilor, dar vreau sa subliniez faptul ca vom gestiona aceasta criza. Insa fac un apel la calm si la analizarea, la rece, a solutiilor. Economia trebuie sa mearga mai departe, contractele sa ramana in vigoare, industria sa produca, iar toate acestea sa se faca in conditii de siguranta, cu aplicarea riguroasa a masurilor de preventie", a afirmat Virgil Popescu, intr-un comunicat remis presei.

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri i-a rugat pe toti cei care administreaza companii si societati comerciale sa fie rationali in luarea deciziilor, pentru a putea oferi statului posibilitatea sa-i ajute.

"Am rugamintea ca toti cei care conduc companii sau firme sa fie responsabili atunci cand iau decizii in aceste zile pentru a ne putea oferi posibilitatea sa ii putem ajuta. Sa analizeze cu atentie in ce situatii vor apela la conceptul de forta majora, la deciziile de a concedia angajatii pentru ca, in mod contrar, nu vom putea sa punem in aplicare solutiile pe care le vom gasi. Fac apel la calm, la functionarea pe cat posibil a activitatilor importante, cu respectarea indicatiilor autoritatilor si acordarea unei atentii sporite la igiena spatiilor de lucru si a sigurantei angajatilor", a mai declarat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri face parte din GLI - ECOROM, grupul de lucru care isi desfasoara activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim - Ministrului si Administratiei Prezidentiale, prin Departamentul Politici Economice si Sociale, unde s-au constituit mai multe grupuri de lucru pentru a veni cu cele mai bune solutii in aceste vremuri de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Ministerul Economiei sprijin companii , #Companii Romania