Moody's pastreaza ratingul Transelectrica la Baa3

Joi, 08 Martie 2012, ora 11:52
1300 citiri
Moody's pastreaza ratingul Transelectrica la Baa3

Moody's Investors Service a reafirmat ratingul Transelectrica la Baa3 cu perspectiva stabila, mentinand astfel compania la categoria 'investment grade', se arata intr-un comunicat al companiei, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit Transelectrica, Moody's Investors Service considera ca exista un anumit risc de reglementare din cauza mecanismului relativ rigid de stabilire a tarifelor de catre Autoritatea de Reglementare (ANRE), in special cu privire la recuperarea la timp a costurilor asociate cu investitiile.

"Factorii principali care stau la baza imbunatatirii profilului financiar din anii 2010-2011 sunt cresterea treptata a volumului de energie electrica transportata si o crestere a tarifului mediu. Transelectrica a dovedit ca are capacitatea de a atrage finantari noi pentru a acoperi CAPEX-ul, are o abordare precauta si nu angajeaza investitii fara finantare aprobata in prealabil", se precizeaza in comunicatul companiei.

Potrivit Transelectrica, imbunatatirea fluxului de numerar a permis intensificarea programului de investitii. Pe de alta parte, desi moneda romaneasca s-a stabilizat incepand cu anul 2009, profilul financiar al Transelectrica ramane expus fluctuatiilor de schimb valutar, mai mult de 90% din datoriile companiei fiind contractate in valuta straina.

Ministrul Economiei, Lucian Nicolae Bode, a aratat, in februarie, ca Transelectrica va avea management privat spre sfarsitul anului.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania. Statul roman detine 73,6% din actiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea - 13,4%, iar cota de actiuni care se tranzactioneaza liber este de 12,8%.

Transelectrica a incheiat anul 2011 cu un profit net (preliminat) de 90,279 milioane lei, de 9,5 ori mai mare fata de cel auditat pentru 2010.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#agentii evaluare Transelectrica, #Moodys rating Transelectrica, #evaluare rating Transelectrica , #Companii Romania