Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Prima plată între bănci internaționale realizată în monede virtuale.Țările care vor să prevină riscurile reprezentate de activele cripto

Prima plată între bănci internaționale realizată în monede virtuale.Țările care vor să prevină riscurile reprezentate de activele cripto
Testul s-a concentrat pe pieţele de împrumut angro FOTO Pixabay
Băncile centrale din Elveţia şi Franţa au efectuat cu succes primul test transfrontalier al unor plăţi în monede digitale ale acestora (CBDC), dar acesta nu va duce la emiterea imediată a unor CBDC, transmite Reuters.
Testul Project Jura, numit după munţii dintre cele două ţări, este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de băncile centrale care doresc să prevină riscurile reprezentate de activele cripto.

Testul, în care au fost testate pentru prima oară franci şi euro digitale, a arătat că este posibil să fie efectuate tranzacţii de schimb valutar în aceste monede digitale, precum şi să fie emise şi transferate hârtii comerciale franceze denominate în euro digital între instituţii financiare.
Jura s-a concentrat pe pieţele de împrumut angro care, spre deosebire de CBDC-urile de retal sunt limitate la instituţiile financiare.

La test au participa Banca Reglementelor Internaţionale (BIS), băncile elveţiene UBS şi Credit Suisse şi banca franceză Natixis, alături de operatorul bursier elveţian SIX, firma de servicii financiare online R3 şi firma de consultanţă Accenture.

Băncile centrale afirmă că proiectul este ”exploratoriu” şi că nu trebuie văzut ca un indiciu că Franţa şi Elveţia plănuiesc să emită monede digitale pentru tranzacţiile financiare angro. ...citeste mai departe despre "Prima plată între bănci internaționale realizată în monede virtuale.Țările care vor să prevină riscurile reprezentate de activele cripto" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 09 Decembrie 2021, ora 08:48

 Articol citit de 439 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor