Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Românii pot cumpăra titluri de stat tezaur la dobânzi uriașe. Cine este eligibil pentru achizițiile disponibile doar între 2 și 27 iunie

Românii pot cumpăra începând de joi, 2 iunie, titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.
Acestea au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Cum pot fi cumpărate titlurile de stat

Între 2 și 27 iunie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Operațiunile care pot fi făcute online sunt:

deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatăsubscriere titluri de stat TEZAURvirament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Între 02 – 28 iunie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;

Între 02 – 27 iunie 2022 în mediul urban și 02 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.


Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile


Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. ...citeste mai departe despre "Românii pot cumpăra titluri de stat tezaur la dobânzi uriașe. Cine este eligibil pentru achizițiile disponibile doar între 2 și 27 iunie" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 13:11

 Articol citit de 1389 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor