Scaune birou mesh versus scaune birou piele. Avantaje si dezavantaje

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:36
1055 citiri
Scaune birou mesh versus scaune birou piele. Avantaje si dezavantaje
scaun birou FOTO: drimus.ro

Scaunele de birou sunt atat de importante in conditiile in care lucram 6 - 8 ore la calculator sau laptop. In cele din urma, ele pot decide asupra starii noastre de sanatate.

Dar, cand ai nevoie de un scaun ergonomic nou sunt doua optiuni mari in fata ta: scaune birou cu mesh si scaune din piele.

Ce este mai bine pentru tine? Iata un articol care te poate ajuta in acest sens.

Atunci cand comanzi un scaun, este important sa iei in considerare diferitele tipuri de tesaturi disponibile, sa intelegi avantajele si punctele slabe ale fiecaruia din ele si apoi sa iei cea mai buna decizie.

In realitate, exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba despre tesatura scaunelor de birou, dar cele mai importante sunt mesh-ul (sau plasa) si pielea. Ambele au avantaje si dezavantaje.

Scaune birou mesh

Scaunele mesh au aparut ca o schimbare revolutionara a mobilierului de birou si au devenit extrem de populare intr-un timp foarte scurt. Unii le considera cea mai buna alternativa in comparatie cu scaunele de birou din piele si tesatura.

Avantaje scaune de birou mesh

1. Ventilare

Scaunele din mesh au o structura deschisa pentru facilitarea ventilatiei. Aceasta vine de obicei la pachet cu o mai buna relaxare, cu un plus de confort, mai ales atunci cand trebuie sa petreci mult timp pe scaun.

De asemenea, scaunele din mesh permit circularea aerului intre corp - scaun si spatar. In schimb, scaunele din piele si cele din tesatura clasica permit acumularea caldurii cand sunt folosite pentru o perioada lunga de timp. Practic, te incingi prea rau pe un astfel de scaun. Insa, alternativele din mesh ofera mult spatiu liber, ceea ce permite pielii sa respire in voie.

2. Usor de intretinut

Din punct de vedere al intretinerii, scaunele mesh sunt relativ usor de curatat. Au un design simplu si o constructie minimalista. Au o greutate mica, iar aceasta usurinta o simti si atunci cand te ridici si te asezi la birou. In cazul unor pete accidentale, acestea sunt oarecum simplu de curatat.

3. Pret avantajos

Scaunele din mesh sunt mult mai ieftine in comparatie cu cele tapitate clasic sau cu cele din piele. In plus, au un aspect foarte profesionist. Sunt cea mai buna solutie pentru multe birouri. Sunt economice si, prin urmare, cea mai buna solutie pentru cei care nu vor sa cheltuie mult pe un scaun de calitate. De asemenea, multe firme opteaza pentru ele avand in vedere ca au un raport foarte bun calitate - pret.

4. Disponibilitate si modele

Scaunele mesh sunt o alegere excelenta pentru orice birou. Sunt disponibile in numeroase variante, culori si stiluri, ceea ce te ajuta sa gasesti rapid modelul care ti se potriveste cel mai bine.

De asemenea, exista si scaune din mesh in combinatie cu piele, vinil sau tesatura. Sunt ergonomice si te pot ajuta sa stimula o pozitie sanatoasa la birou, mai ales atunci cand timpul petrecut pe scaun este prelungit.

Dezavantaje scaune mesh

1. Confort

Scaunele cu plasa (mesh) sunt foarte flexibile si ofera un sprijin foarte bun. Iau cu usurinta forma corpului. Cu toate acestea, unele persoane considera ca nu sunt atat de confortabile precum scaunele foarte moi din piele sau tesatura.

2. Durabilitate

Scaunele din mesh au un design durabil si iau usor forma corpului. Cu toate acestea, in timp, mesh-ul va ceda si se va uza mai repede. Este posibil ca ochiurile ferme care sunt utilizate in scaunele cu mesh sa nu fie foarte confortabile de utilizat. In schimb, scaunele din piele tind sa aiba o durabilitate mai mare. Calitatea mesh-ului si a constructiei sunt doi factori esentiali pentru longevitatea scaunului. Scaunele din mesh sunt concepute pentru a combina ventilatia cu durabilitatea si confortul.

Per total, scaunele din mesh sunt solutii foarte accesibile pentru birouri.

Este important sa iei in considerare calitatea modelului si functiile sale ergonomice pentru a te asigura ca se pliaza pe cerintele si nevoile tale concrete.

Scaune de birou din piele

Aceste scaune birou piele fac o impresie vizuala incredibil de rafinata. Apoi, sunt extrem de confortabile si rezistente, perfecte chiar si atunci cand petreci mult timp la birou. Grosimea captuselii din piele ofera un sprijin foarte bun punctelor critice - inclusiv sezut si zona lombara.

Multe modele sunt reglabile si prevazute cu cotiere pentru adaptare personalizata. In plus, sunt foarte moi si asigura un confort extraordinar. Pot fi o reala investitie pentru orice birou, piese de mobilier de lunga durata, care necesita minima intretinere.

Avantaje scaune de birou din piele

1. Aspect spectaculos si foarte elegant

Un scaun din piele este cu siguranta o investitie importanta pentru orice persoana cu prestigiu. Ofera clasa si distinctie, ceea ce nu poti obtine cu un alt tip de scaun. Multe firme si organizatii decid sa investeasca in astfel de scaune pentru a-si finisa imaginea excelenta. Este clar ca un scaun din piele de foarte buna calitate este unul din cele mai bune moduri prin care un profesionist isi poate demonstra eleganta, prestigiul si influenta.

2. Simplu de curatat

Daca ai varsat din greseala cafeaua sau ceaiul pe scaunul din piele, nu este absolut nicio problema. Poti sterge usor cu niste servetele si asta este tot. Lichidul nu se imbiba in tesatura interioara. Multi din cei care lucreaza la birou au obiceiul de a manca in timp ce mai citesc un email sau verifica niste rapoarte.

Dar, orice resturi alimentare de pe scaunele din piele pot fi usor indepartate prin aspirare. Protectia din piele iti permite sa folosesti scaunul fara restrictii sau grija. Intretinerea si curatarea usoara a scaunelor din piele le fac pe acestea sa fie alegerea potrivita pentru orice birou cu un aspect clasic, rafinat, fara intretinere greoaie.

3. Durabilitate

Scaunele de birou tapitate cu piele sunt cele care rezista cel mai bine in timp, daca sunt ingrijite in mod corespunzator. Desigur, este important ca pielea sa fie de cea mai buna calitate, chiar daca asta inseamna un pret de achizitie ceva mai mare. In timp, investitia se va amortiza, iar confortul se va simti pe deplin.

4. Confort

Din punct de vedere al confortului, scaunele de birou din piele sunt excelente. Modul in care te poti relaxa pe un scaun din piele este unic si nu-l poti simti cu un alt tip de scaun.

5. Igiena

Daca o persoana transpirata s-a asezat pe scaunul din piele, acesta poate fi imediat sters cu o carpa umeda. Igiena este un aspect important mai ales atunci cand lucrezi intr-un birou cu mai multe persoane, unde infrastructura este partajata. Avand un scaun din piele, va fi usor sa-l mentii curat si igienic, fara prea mult efort.

Dezavantaje scaune din piele

1. Pret mai mare

In comparatie cu scaunele din mesh, cele din piele tind sa fie mai scumpe. Chiar daca pretul este mai mare, senzatia de bogatie si lux a mobilierului de lunga durata este o dovada buna ca merita sa faci aceasta investitie.

2. Pielea este predispusa la zgarieturi

Scaunele din piele se uzeaza mai urat de cat cele din mesh, iar pielea este predispusa la zgarieturi. Este foarte important sa fii atent sa nu folosesti obiecte ascutite care ar putea perfora pielea. De asemenea, scaunele din piele naturala pot fi vulnerabile la prea multa caldura si lumina - acestea pot duce la craparea sau deteriorarea pielii, iar in final scaunul nu va mai avea acel aspect luxos.

Concluzie

Cand cumperi un scaun de birou este esential sa te asiguri in primul rand ca este suficient de ergonomic pentru tine. Chiar daca este tapitat cu plasa mesh sau cu piele, asigura-te ca ofera suficiente functii ergonomice care sa te ajute sa-l personalizezi pe inaltimea si corpul tau.

E clar ca scaunele cu mesh sunt o optiune foarte utila si economica, iar scaunele din piele sunt investitii excelente pentru spatiile care trebuie sa arate intr-un mod elevant.

Indiferent daca vei ramane la un scaun de birou din mesh sau la unul din piele, te asteptam pe http://www.drimus.ro cu oferte variante si accesibile.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#birou, #companii, #afaceri, #scaune birou , #Stiri Companii