Se vor colecta mai multe creante in 2009

Luni, 01 Iunie 2009, ora 09:00
1334 citiri
Se vor colecta mai multe creante in 2009

Valoarea pietei colectarii de creante va creste in acest an cu 33%, comparativ cu anul 2008, de la 15 milioane de euro la 20 milioane de euro, a declarat, pentru NewsIn, debt collection & legal manager Coface Romania, Constantin Coman.

Potrivit acestuia, Coface Romania a pornit in primele patru luni ale anului cu 80% mai multe cazuri de colectare, decat in perioada similara a anului trecut, si a reusit sa recupereze aproximativ 10 milioane de euro.

"In primele patru luni ale anului 2009 am primit cu 80% mai multe cazuri de colectare decat in aceeasi perioada a anului 2008, iar ca valoare s-a inregistrat o crestere de peste 150%.

Am primit peste 70.000 de cazuri noi in valoare totala de peste 45 milioane de euro.

Anul trecut am reusit sa recuperam peste 30 milioane de euro, in timp ce e in primele patru luni am recuperat in jur de 10 milioane de euro", a spus Constantin Coman.

Coman a adaugat ca peste 95% dintre cazurile aflate in portofoliul Coface sunt debitori persoane fizice, insa, ca valoare a cazurilor, persoanele juridice reprezinta peste 44%, iar vechimea creantelor este de aproximativ 200 de zile.

Reprezentantul Coface Romania a mai declarat ca ponderea colectarii in cifra de afaceri a companiei pentru anul 2009 este estimata undeva la 30% din total.

Coface Romania este lider pe piata locala in domeniul managementului riscului de credit, oferind servicii de asigurari de credit, rapoarte de credit, colectare de creante comerciale, urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing, consultanta de risc.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#creante, #majorare, #milioane, #piata , #Creante