Sistemul de check-in de pe Otopeni a picat, vineri dimineata

Vineri, 06 Martie 2020, ora 11:06
1580 citiri
Sistemul de check-in de pe Otopeni a picat, vineri dimineata
Foto: Pixabay

Cursele mai multor companii aeriene au inregistrat intarzieri la decolare, vineri dimineata, dupa ce Sistemul International de Telecomunicatii Aeronautice SITA - sistemul de suport pentru servicii check-in - nu a mai functionat, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"Precizam ca pentru data de 6 martie 2020, SITA a avut programata o operatiune de upgrade, care a presupus restartarea controlata a tuturor echipamentelor, intr-un interval orar care sa nu afecteze traficul aerian.

Operatiunea a inceput la ora 00:30. In jurul orei 04:00, a fost inregistrata o disfunctionalitate, fiind informate in acest sens toate companiile aeriene si agentii de handling pentru aplicarea masurilor care se impun.

S-a intervenit operativ si sistemul a fost repus in functiune, iar incepand cu ora 8:12, procesarea pasagerilor pe aeroport se desfasoara in conditii normale.

Precizam faptul ca operatiunile de upgrade la sistemele aeronautice se efectueaza regulat, avand ca obiectiv siguranta pasagerilor care utilizeaza transportul aerian", spune CNAB.

Potrivit sursei citate, din totalul de 40 de zboruri programate pentru decolare in aceasta dimineata, doar patru curse au inregistrat intarzieri de pana la 60 de minute.

"Subliniem faptul ca zborurile care figurau anulate in aceasta dimineata pe site-ul aeroportului nu au avut drept cauza disfunctionalitatea SITA", spune CNAB.

De asemenea, surse din interiorul TAROM au afirmat ca si operatorul national a avut intarzieri la decolarea aeronavelor, intarzieri care au fost de 15 - 30 de minute. In plus, acestea au precizat ca anularile de curse care apar pe tabela aeroportului nu au legatura cu disfunctionalitatea SITA.

Blue Air a consemnat intarzieri la decolare de maximum 30 de minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#picat sistem check in Otopeni , #Companii aeriene