Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora

Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 07:15
685 citiri
Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora
Sursa: Pixabay

Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, "din cand in cand" si "la preturile pietei", pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora, a anuntat producatorul american de automobile electrice intr-un document depus la Comisia pentru bursa si valori mobiliare, transmite CNBC.

Compania a anuntat ca bancile vor vinde actiunile pe baza instructiunilor Tesla.

"Intentionam sa folosim castigurile nete, daca vor exista, pentru a ne consolida sau echilibra bilantul, precum si pentru cheltuieli generale", a aratat Tesla.

Actiunile Tesla au scazut marti cu circa 4%, dar pe parcursul tranzactiilor au recuperat o parte din pierdere. Declinul nu a afectat aprecierea rapida a titlurilor Tesla inregistrata in acest n.

La inchiderea de luni, pretul actiunile Tesla era cu 500% mai ridicat comparativ cu nivelul de la inceputul anului.

In ultimul an, actiunile Tesla au urcat cu 1.004% comparativ cu creterea de 20% a indicelui S&P 500.

Avansul titlurilor Tesla s-a accelerat dupa anuntul companiei referitor la divizarea in proportie de 5 la 1 a acestora, pe 11 august.

De atunci, actiunile Tesla au urcat cu 81,3%, din care cu 12,6% luni, ziua cand a intrat in viguare masura. Creterea a avut loc chiar daca divizarea actiunilor este doar cosmetica, avand in vedere ca nu a fost determinata de modificari fundamentale ale afacerii.

Tesla are in prezent o capitalizare de piata de circa 464 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca noua oferta de actiuni reprezinta aproximativ 1% din valoarea companiei, potrivit datelor FactSet.

O parte din aprecierea actiunilor Tesla este determinata de raportarea de catre companie, pe 22 iulie, a unui profit trimestrial pentru a patra oara consecutiv, fapt care califica Tesla pentru includerea in indicele S&P 500. Tesla a raportat si livrari de vehicule peste asteptari in trimestrul al doilea. ...citeste mai departe despre "Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#tesla, #economie, #afaceri, #business international, #piata capital, #bursa , #Stiri Companii