Top 6 schimbări pe care le poți face în compania ta, pentru a crește retenția angajaților

Luni, 10 Iulie 2023, ora 20:39
509 citiri
Top 6 schimbări pe care le poți face în compania ta, pentru a crește retenția angajaților
FOTO: shutterstock.com

Din cauza schimbărilor și evenimentelor majore din ultimii ani, managerii moderni se află în fața unor noi provocări: fluctuația de personal, schimbarea nevoilor și aspirațiilor angajaților odată cu pandemia, experimentarea sistemului de lucru remote și evoluția tehnologiilor. Toate acestea sunt provocări care au legătură cu retenția angajaților. Orice manager își dorește să păstreze în echipa lui oamenii buni, însă pentru acest lucru este nevoie de schimbări la nivel de leadership și nu numai. Este nevoie să știi că managementul excelent nu mai este suficient pentru retenția angajaților, de aceea îți prezentăm în continuare top 6 schimbări pe care le poți face în compania ta.

Ședințe la birou, în locul celor exclusiv online

Cea mai simplă și sigură cale spre coeziunea echipelor este interacțiunea directă a angajaților. De aceea, este recomandat un stil de lucru hibrid, unde este posibilă și organizarea ședințelor de la birou, în locul celor exclusiv online. Conform unui sondaj realizat de Genesis Property, compania fondată de antreprenorul Liviu Tudor, în rândul a 1.307 de respondenți din toată țara, 52% dintre angajați își doresc ca ședințele online să fie înlocuite de întâlniri în persoană. Mai mult, 40,3% dintre respondenți vor să participe la ședințele online tot de la birou.

Zile de lucru fără ședințe

După cum probabil știi deja, prea multe ședințe înseamnă un stres suplimentar și mai puțin timp pentru munca individuală. Astfel, angajații au nevoie de ședințe scurte și la obiect, structurate și organizate numai dacă este neapărat nevoie. Conform unui raport Microsoft din 2022, zilele de lucru fără ședințe le oferă angajaților mai mult timp pentru munca individuală și îi ajută să reducă stresul.

Spații de birouri care să exprime identitatea companiei

O altă schimbare importantă pe care o poți face este regândirea spațiilor de birouri. Acestea nu trebuie să fie doar spații de lucru, ci adevărate huburi sociale, multifuncționale, care să reflecte valorile companiei cu care se identifică angajații moderni.

Investește în tehnologii de ultimă generație

La ce te ajută aceste tehnologii? În primul rând, fac munca angajaților mult mai ușoară, în sensul că le permite să fie mai creativi și mai productivi. Dacă anumite sarcini repetitive sunt luate de pe umerii angajaților, aceștia se pot concentra mai bine la soluții inovative, care să ajute cu adevărat compania. De aceea, este bine să investești inclusiv în AI, dacă domeniul în care firma activează permite acest lucru.

Încurajează angajații să se dezvolte uman și profesional

Angajații au nevoie să se simtă sprijiniți, nu doar să fie utili companiei. Astfel, este important pentru ei să știe că managementul încurajează atât dezvoltarea lor profesională, cât și pe cea personală. Cum poate fi realizat acest lucru? Prin organizarea unor cursuri, seminarii la care să participe angajații, atât pe teme profesionale, care să îi ajute să fie mai buni și să evolueze, cât și din punct de vedere personal.

Atrage constant tinere talente în compania ta

Nu în ultimul rând, este important să atragi tinere talente în compania ta. Angajații care sunt la început de carieră, vor dori să rămână cât mai mult în companie dacă au toate condițiile necesare, pentru a se dezvolta și pentru a contribui la bunăstarea companiei. De obicei, angajații care și-au petrecut primii ani într-o companie care pune accent pe bunăstarea lor, nu vor dori să plece. Vor face tot posibilul pentru a avansa în cadrul companiei și pentru a aduce rezultate cât mai bune.

Așadar. dacă îți dorești să crești retenția angajaților în compania ta, ar fi bine să implementezi aceste șase schimbări prezentate. Vei începe să observi schimbări chiar și după o perioadă scurtă.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#retentie angajati, #companii, #angajati , #Stiri Companii