Tun de 850.000 de euro dat unei croitorii din Prahova. Cum să furi un milion în cârdășie cu un funcționar de la bancă: ”I-am dat bani la locul de fumat”

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 22:10
328 citiri
Tun de 850.000 de euro dat unei croitorii din Prahova. Cum să furi un milion în cârdășie cu un funcționar de la bancă: ”I-am dat bani la locul de fumat”
Tun de 850.000 de euro dat de două contabile unei croitorii din Prahova FOTO Arhivă

O anchetă complicată în care sunt implicate sume uriașe de bani, contabili de firme private, patroni ciprioți, dar și funcționari bancari se află în judecată pe rolul Tribunalului Prahova.

Inculpate sunt două femei acuzate că timp de doi ani au reușit să tragă din conturile societăților private cu care colaborau nu mai puțin de 850.000 de euro.

Femeile acuzate acum susțin că au putut să pună mână pe banii ciprioților și cu acordul unei funcționare de la banca unde societățile aveau deschise conturi.

Una dintre cele două contabile este plecată din țară, stabilindu-se în Anglia unde s-a și căsătorit și refuză să colaboreze personal cu anchetatorii. În trecut, femeia a și fost condamnată de Curtea de Apel Ploiești la închisoare cu suspendare pentru fals informatic și fals în înscrisuri, pentru fapte din 2007.

A.V.T și M.R. au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploiești pentru delapidare, prejudiciul calculate de anchetatori fiind de 850.000 de euro și 226.244 lei.

Potrivit actului de acuzare, cele două doamne erau angajate de un cuplu de ciprioți să asigure contabilitatea unor societăți private (croitorii) cu sediul în comuna prahoveană Păulești, una pe funcția de contabil, iar cealaltă pe funcția de director economic.

Primiseră informații că familia de ciprioți se pregătea să renunțe la afacerea din România, angajații începuseră să fie dați afară, erau datorii către furnizori și utilități, iar salariile celor rămași în firmă erau foarte mici, oamenii fiind plătiți la negru. Cele două românce au profitat de degringoladă, dar și de faptul că patronii le împuterniciseră să îi reprezinte la bancă, astfel că au putut să facă extrageri de numerar din conturile firmei fără să probleme.

Au început timid, cu sume mici de bani, 2000 de lei, 600 de lei, chiar și 300 de lei, doar că aceste retrageri de bani erau dese, uneori chiar și de mai multe ori pe lună. În final nu s-au mai încurcat cu mărunți și au trecut la sume de ordinul zecilor de mii de lei sau mii de euro. În doi ani de zile, cele două femei au ajuns să scoată ilegal din bancă peste 800.000 de euro, până ce delapidarea a fost constatată de patroni.

Ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT din Ploiești, iar în timpul audierilor singura contabilă care a rămas în țară a dat informații confuze. A susținut că nu a făcut altceva decât să-ș ...citeste mai departe despre "Tun de 850.000 de euro dat unei croitorii din Prahova. Cum să furi un milion în cârdășie cu un funcționar de la bancă: ”I-am dat bani la locul de fumat”" pe Ziare.com

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#afaceri, #delapidare, #croitorie, #paulesti, #contabila, #DIICOT , #Stiri Companii