Ford Craiova, aproape inchisa. Dupa oprirea productiei de masini, urmeaza motoarele

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 20:29
2097 citiri
Ford Craiova, aproape inchisa. Dupa oprirea productiei de masini, urmeaza motoarele
Uzina Ford, Craiova

Ford va opri in luna noimbrie si productia de motoare la Craiova, pentru o perioada de opt zile lucratoare, iar asamblarea modelului B-Max, in prezent sistata, va fi reluata in jurul datei de 20 noiembrie.

Productia de masini este in prezent oprita, in baza programului de sistare a activitatii de 13 zile stabilit pentru luna octombrie, iar cea de motoare va reincepe pe 18 noiembrie, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Ana-Maria Timis.

"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova si in noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea productiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile in sectia de productie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a productiei de motoare este cauzata de cererea redusa pentru vehicule si se suprapune cu perioada de suspendare a productiei de vehicule", a precizat reprezentantul Ford.

Conform Contractului Colectiv de Munca, pe perioada zilelor de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiind platiti cu 80% din salariul de baza.

Reprezentantii Ford Romania au anuntat la finele lunii septembrie ca vor opri productia de masini pentru 13 zile, in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piata externa, si ca sunt posibile decizii similare si pentru lunile noiembrie si decembrie, daca piata auto va continua sa scada.

Si pentru septembrie Ford a anuntat o oprire de 7 zile a productiei de autovehicule la Craiova.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#productie ford, #sistare productie Ford, #masini Ford Craiova , #Companii Romania