Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Agricover Credit a obtinut un imprumut de 30 de milioane de lei pentru finantarea fermierilor

Agricover Credit a obtinut un imprumut de 30 de milioane de lei pentru finantarea fermierilor
Agricover Credit IFN a semnat, joi, un acord cu Oikocredit International din Olanda pentru un imprumut in valoare de 30 de milioane RON, pe o perioada de 4 ani. Fondurile sunt alocate dezvoltarii de noi produse si servicii financiare ale Agricover Credit IFN si vor furniza resurse financiare suplimentare pentru a sprijini si credita fermierii locali.
"Pentru a creste si a dezvolta un sector agricol performant, avem nevoie de solutii moderne, inovative. Platforma integrata de produse si servicii construita de Agricover de-a lungul intregului lant valoric agricol este menita sa asigure un mediu de afaceri solid si flexibil, in sprijinul unuia dintre cele mai importante sectoare cu potential din Romania. Acordul de astazi va permite Agricover Credit sa mentina ritmul rapid in dezvoltarea de noi produse si servicii financiare, pentru a raspunde nevoilor fermierilor", a declarat Robert Rekkers, Director General al Agricover Credit IFN, divizia financiara a grupului Agricover.

"Apreciem acest nou parteneriat in Romania, prin care ne putem intari angajamentul de a sprijini sectorul agricol", a declarat David Woods, Director General al Oikocredit International.

Finantarea pe segmentul de agribusiness continua sa fie considerata o problema de catre fermierii romani. Studii recente au aratat ca portofoliul de credite agricole al bancilor a inregistrat o crestere de doar 1% si reprezinta deocamdata un maxim de doar 3,6% din totalul de credite acordate de banci.

Agricover Credit IFN ofera solutii financiare rapide, flexibile si specializate care sunt adaptate cerintelor fermierilor. "In acest an, ne asteptam la o crestere a plasamentelor la cca. 800 de milioane de lei. Parteneriatul cu Oikocredit ne va permite sa continuam dezvoltarea sustinuta", a adaugat Robert Rekkers.
Facebook ShareTweet
 Joi, 05 Iunie 2014, ora 16:51

 Articol citit de 1703 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor