Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Capcanele contractelor de credit: La ce trebuie sa fii atent - Sfatul specialistului

Capcanele contractelor de credit: La ce trebuie sa fii atent - Sfatul specialistului
Contractele de credit pot ascunde mai multe capcane, carora clientii mai putin informati risca sa le cada prada, in ciuda ultimelor reglementari legislative.
Chiar in aceasta saptamana, Volksbank a fost obligata prin hotarare irevocabila de catre Judecatoria Sectorului 2 sa plateasca daune morale in trei procese, pentru clauze abuzive.

"In primul rand, trebuie sa fie atenti la cuantumul comisioanelor si la conditiile in care acestea sunt percepute. De asemenea, trebuie sa fie atenti la tipul dobanzii si la conditiile in care aceasta poate fi modificata si la factorii care ar putea determina declararea scadentei anticipate", a explicat avocatul Avram Codrut, care a reprezentant clientii bancii din cele trei procese.

Totusi, in prezent, datorita modificarilor legislative dupa scandalul provocat de OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, prevederile privind ratele dobanzilor si comisioanele sunt clar explicate si vizibile in contracte. Raman, insa, alte probleme ascunse la care ar trebui sa fiti atenti, daca doriti sa contractati un credit.

Potrivit avocatului Ionut Mateescu, persoanele interesate de credite trebuie sa vada exact cu ce garanteaza, acest aspect fiind adesea neinteles sau gresit interpretat de clienti.

"De multe ori, bancile cer garantii reale sub forma unor ipoteci instituite asupra bunurilor, dar cer si garantii personale, sub forma unor fideiusiuni. Acest lucru inseamna ca persoana garanteaza cu toate bunurile sale obligatiile pe care si le-a asumat debitorul principal", a explicat Mateescu.

Citeste mai multe despre Capcanele contractelor de credit: La ce trebuie sa fii atent - Sfatul specialistului pe Ziare.com.
Facebook ShareTweet
 Joi, 18 Aprilie 2013, ora 08:57
 Autor:  Alexandra Grigore

 Articol citit de 2392 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor