Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Ce este raportul datorie/venit net si de ce conteaza acesta daca vrei sa faci un credit bancar

Ce este raportul datorie/venit net si de ce conteaza acesta daca vrei sa faci un credit bancar
Foto: Pixabay.com
Raportul datorie/venit net ti-l calculezi atunci cand vrei sa te pregatesti pentru accesarea unui credit. Acest calcul iti este util atat tie, pentru a verifica daca poti face fata unei datorii noi, cat si bancii, astfel incat sa isi faca, la randul ei, calculele in privinta cheltuielilor tale.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", ce sa iei in calcul pentru raportul datorie/venit net.

In aceasta ecuatie nu sunt incluse cheltuielile tale lunare cu utilitatile, mancarea, taxele, abonamentele sau alte astfel de obligatii financiare. In schimb, vei include aici doar datoriile precum chiria sau rata la casa, pensia alimentara, diferite credite, carduri de credite si alte astfel de datorii.

Creditorii folosesc raportul datorie/venit net pentru a se asigura ca au posibilitatea sa gestionezi platile in fiecare luna si ca poti returna in siguranta banii pe care i-ai imprumutat.

Acestia iti calculeaza raportul datorie/venit net pentru a determina riscul asociat tie cu privira la o noua plata lunara la care te "inhami". O rata scazuta a datoriei pe venitul net arata un echilibru financiar bun. Dar despre cum calculam raportul datorie/venit net vom discuta in episodul de marti, 13 octombrie, al rubricii "Profu' de bani".
Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

CITESTE SI:

Cum sa scapi cat mai ieftin folosind cardul de credit

Lucruri mai putin stiute despre planul de economii, produsul bancar care te forteaza sa strangi bani

De ce nu este bine sa iti cumperi o casa acum, dar e bine sa o cauti ...citeste mai departe despre "Ce este raportul datorie/venit net si de ce conteaza acesta daca vrei sa faci un credit bancar" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 12 Octombrie 2020, ora 08:00

 Articol citit de 1247 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor