Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Credite > Stiri Credite
A   A   A

Ce trebuie să analizezi la un credit ipotecar înainte de semnarea contractului

Ce trebuie să analizezi la un credit ipotecar înainte de semnarea contractului
Când vrei să iţi finanţezi viitoarea locuință, trebuie sa ai grija la o serie de factori FOTO Unsplash.com
Ai planuri de foarte multă vreme să-ți cumperi o casă. Poate chiar să iți construiești una sau să o renovezi și ai nevoie de o sumă de bani destul de măricică. Creditul ipotecar iți pare cea mai bună soluție.
Nu ai foarte multe detalii despre creditul ipotecar, dar vrei să te documentezi și vrei să iei în considerare toate opțiunile, cu atenție, și să știi exact despre ce este vorba când apelezi la un credit ipotecar.

Ziare.com iţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce anume să analizezi la un credit ipotecar, în afară de dobândă.

Creditul ipotecar este un împrumut care se întinde pe o perioadă lungă de timp. În cele mai multe dintre cazuri durează între 20-30 de ani. Este foarte important să reţii faptul că dobânda nu este singurul factor pe care trebuie să îl iei în calcul când cauţi să iţi finanţezi viitoarea locuință.

Pe lângă dobândă, există și alte costuri, o parte fiind indicate în fișa de informații generale pe care o obții împreună cu ipoteca. În plus, există taxe notariale și impozite care trebuie luate în considerare la planificarea cheltuielilor, acestea fiind plătite doar o dată când contractul de vânzare-cumpărare al casei este semnat.

Pe lângă acestea, trebuie atenție atât la pachetul de asigurări asociat unui credit, cât și la condițiile ofertei în situația în care decizi să nu îți mai virezi salariul la banca respectivă.

Un alt criteriu de luat în calcul este durata necesară până la semnarea contractului și flexibilitatea de a aduce schimbări pe parcursul acestuia.

Așadar, este important să ai criterii bine definite în momentul în când alegi creditul, ca să nu ai neplăcuta surpriză să te aleagă el pe tine.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi. ...citeste mai departe despre "Ce trebuie să analizezi la un credit ipotecar înainte de semnarea contractului" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 August 2021, ora 09:36

 Articol citit de 511 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor